Yeni kullanmaya başlayan biri için hızlı ve optimize Linux önerisi

Daha fazla  
Selamlar Windows 11'in kendisinden ve olmayan optimizasyonundan bıkkınlık getirdi. O yüzden Linux kullanmaya başlamayı düşünüyorum ve daha önce hiç kullanmadım. Kısacası Linux hakkında bilgim yok denilecek kadar az. Çoğunlukla okul, kodlama, oyun ve internet Surf'ü için bilgisayar kullanıyorum. Benim için hızlı, optimize, kullanımı kolay ve özellikle stabil bir dağıtım önerir misiniz?

Sistem:
i5 12500.
32 GB DDR4 RAM.
RTX 3060 Ti.
MSI H610M-B
1TB M.2 ve 1TB HDD.

Fedora Linux. Windows vari bir masaüstü isterseniz Fedora KDE Spin kurabilirsiniz.

Hocam bence terminalle işiniz yoksa Linux'tan uzak durun derim ki siz oyunda oynuyorum diyorsunuz ama illa kuracağım diyosanız en son sürüm Ubuntu'yu öneririm.

Yeni başlayanlar için linux mint, alışma sürecinde geçiş yapmak isterseniz ubuntu veya yerli sistemimiz pardus da kurup kullanabilirsiniz. Hızlı süreç istiyorsanız da makineniz iyi durumda olduğundan ubuntu üzerinde yoğunlaşmanız gerekir. Sonuçta bunların altyapısı debiandır. Diğer linux dağıtımların altyapısına bakarak kafanız karışmasın.

Fedora GNOME ile başlamıştım. İlk başlarda GNOME biraz farklı gelmişti ama bir süre sonra alışıyorsunuz. Eğer Windows vari bir ortam istiyorsanız KDE öneririm. GNOME'da eklentileri sayesinde gayet iyi seviyeye geliyor. Ben Fedora ile başlamıştım 1 hafta içinde alışırsınız.

Not: Linux Mint'te pek çok arkadaş tarafından öneriliyor ben hiç denemedim ama deneyebilirsiniz. Linux'un güzelliği sonsuz bir mecra olması zaten. Günün sonunda tam olarak ne aradığınıza göre hoşunuza ne gidecekse onu bulup memnun kalırsınız.

Not 2: Oyun konusuna gelirsek Online oyunlarda sıkıntı yaşamanız olası. Tek oyunculu oyunlarda hiç sıkıntı yaşamadım. Aklınıza takılan soru olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…