Yeni Linux Mint kuran birine tavsiyeler

tornatezgahi

Hectopat
Daha fazla  
Selam,

Öncelikle Windows'tan Linux Mint'a geçmenin mutluluğunu anlatamam. Geçeli neredeyse 3 gün oluyor, dolayısıyla yeniyim. Daha önce Linux bilgim vardı ancak ilk defa Linux PC kullanıyorum. Tavsiyeleriniz veya önerileriniz var mıdır? Örneğin şu toollar inanılmaz productivity arttırıyor vs. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux amaca göre kullanılmalıymış bunu ben de gördüm şu an Windows kullanıyorum. Oyun işlerini bırakırsam kurarım diye düşünmekteyim ben de.
Oyun oynamamaktayım, sadece yazılım, office programları ve internette geziniyorum. Bilgisayarda Windows kuruluyken çok yıpranıyordu, şimdi çok rahatladı. O yüzden Mint'ı iyi buluyorum.

Oyun oynamamaktayım, sadece yazılım, office programları ve internette geziniyorum. Bilgisayarda Windows kuruluyken çok yıpranıyordu, şimdi çok rahatladı. O yüzden Mint'ı iyi buluyorum.
Tam sizin işler. Kullanmaya devam edin. Bu arada Arch daha çok amacınıza uygun olabilir. Daha verimli olur sistem.

Selam,

Öncelikle Windows'tan Linux Mint'a geçmenin mutluluğunu anlatamam. Geçeli neredeyse 3 gün oluyor, dolayısıyla yeniyim. Daha önce Linux bilgim vardı ancak ilk defa Linux PC kullanıyorum. Tavsiyeleriniz veya önerileriniz var mıdır? Örneğin şu toollar inanılmaz productivity arttırıyor vs. şimdiden teşekkürler.

Bence kurulumdan sonra ilk timeshift kurman en iyisi olur.
Timeshift sistem dosyalarını eski haline getirmeni sağlıyor. Bir güncelleme sonrası sorun çıkarsa diye güzel bir programdır.

Ben flatpak bağımlılıklarını dahil etmeden kullanıyorum.
Flatpak bağımlılıkları /var/lib/flatpak konumunda bulabilirsin. Flatpak klasörünü dahil etmezsen timeshift çok daha az yer kaplar.

Şimdi Mint'te bazı işime yaran programlar.

Video downloader var. Her siteden video indirebiliyorsun bir sürü video indirme sitesi ile uğraşmadan.

Monophony ile YouTube'dan müzik dinleyebilirsin YouTube'a girmeden. Hemde reklamsız.

Image optimizer var. Görsellerin boyutunu düşürmeni sağlıyor.

Miru ile Torrent anime izleyebilirsin Netflix gibi. Ama Türkçe alt yazı ya nadir ya da yok sanırım.

Düz Wine kurabilirsin ufak Windows uygulamlarını çalıştırmak ve Steam dışı oyunları yüklemek için.

Psensor çok güzel. Psensor ile anlık olarak sıcaklıkları ve işlemci kullanımını görebiliyorsun paneldeki butona basarak.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı