Yeni lisede sınıf arkadaşları nasıl bulunur?

Yer
Türkiye, İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
NVIDIA GeForce MX230, Intel Core i5-10210U, 8 GB RAM, 512 GB Depolama Alanı, 1366 x 768 Ekran.
Meslek
Öğrenci
Bir lisede yaşadığı zorbalığı anlatan adamın videosunu izliyordum. Okula gittiğinde daha okul başlamadan herkesin birbirini bulup bir grup açtığını ve aralarında ortam oluşturduğunu söyledi. Bunun yüzünden arkadaş bulamadığını da anlatısına ekledi. Böyle bir şey nasıl yapılır ve yapan var mıdır?

Hocam, ortaokulda bende doğuştan hastalık var diye 4 sene çektirmedikleri kalmadı, full zorbalandım. İlk gün gittiğinizde sakince sıranıza oturun, yavaş yavaş insanlarla konu açıp bulabilirsiniz ama zorbalamak zorunda kalırsanız bence affetmeyin.

Hocam çok geçmiş olsun hastalığınız neydi acaba kişisel değil ise.

Zamanla olur hocam ama insanların birbirini daha önceden tanıdığı ortamlarda bu zorlaşıyor çünkü adam alışmış abi istemiyor seni bildiğin çok başıma geldi benim evet samimi olursunuz ama bir sınır çiziliyor yani şöyle diyeyim sorgulayabilirsiniz bile bununla böyle benimle niye öyle değil diye ben hiçbir zaman o gruba dahil edilmemiştim sırf okula geç geldim diye.

Dışa dönük biriysen bu sorun olmaz. Ama arkadaş edinmeliyim, tavsiye alıp arkadaş edineyin kafasıyla yaklaşırsan tam tersine insanlar senden uzaklaşır ve zorbalanırsın. Doğal ol, kendin gibi ol, çekinme.

Hocam Primatüremi ne doğmuşum ben 6 aylık kriz falan geçirmişiz öyleli şeyler bir gözümde sorun var bir de önceden epilepsi ilacı vardı 6 yıldır kullanıyordum doktor vazgeçti artık düzelmiyor diye bırak dedi

Öyle biri değilim hocam, sadece merakımdan sordum. Ayıya dayı diyerek defalarca zorbalanmaktan kurtuldum hocam.

Kendin ol, şımarık hareketler yapmamaya özen göster.

Etrafa bak ve gözüne kestirdiğin kişiyle konuşmayı dene devamı gelecektir dostum ilk hafta arkadaşlıklarına da çok güvenme tabii ki.

Öyle bir şey görmedim ama olsa bile bir sohbet grubundan kaynaşanlar emin ol okul açılınca birbirinden soguyabilir bile. Sanalda olan her şey gerçek dünyaya taşınamıyor. Sen rahatına bak. Okulun ilk günü sırana otur yanına oturanla ya da dışarıdan ilgini ceken birine yaklaş git sohbet et yeterlidir.

Kendin ol, şımarık hareketler yapmamaya özen göster.

Etrafa bak ve gözüne kestirdiğin kişiyle konuşmayı dene devamı gelecektir dostum ilk hafta arkadaşlıklarına da çok güvenme tabii ki.

Eklemediğim bir şey var cinsellik, alkol, sigara gibi konuları konuşup kendinizi bozmayın lütfen özellikle kızlara aman diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…