Yeni M.2 SSD'ye Windows 10 nasıl aktarılır?

Berke690

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Laptopumda M.2 SSD yuvası var o yüzden almayı düşünüyorum. Şu an halihazırda Toshiba 1TB HDD var. M.2 SSD alıp taktıktan sonra Windows 10 işletim sistemini SSD'ye nasıl aktarırım? Bilen arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim ona göre satın alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
M.2 ye W10 nasıl kurabilirim birde bilgisayarı kurduktan sonra windowsun M.2'den başlamasını nasıl sağlayabilirim?
M2 slotuna SSD'yi taktıktan sonra HDD'nizdeki önemli dosyaları varsa harici bir HDD'ye alın. Daha sonra bilgisayara format atmaya başlayın, bilgisayarınızda disk seçme ekranına geldiğinizde m2 slotuna takılı SSD otomatik olarak görünecektir.Windowsu buraya kurun. Eğer harici bir HDD'niz yoksa kendi hard diskinizi format ekranında disk seçimi bölümünde biçimlendirmeyin veya herhangi bir işlem yapmayın. Format tamamlandıktan sonra windows açılırken size hangi işletim sistemini seçmek istediğinizi soracaktır.Eğer böyle bir seçenek gelmezse widnowsun SSD'den açılabilmesi için BİOS'ta boot seçeneklerinden takmış olduğunuz SSD'yi seçmeniz gerekecektir.SSD'den boot işlemi tamamlandıktan ve Windows açıldıktan sonra HDD'deki bilgileri SSD'ye aktarıp HDD'yi biçimlendirip HDD'ye geri aktarabilirsiniz.Bunlarla uğraşmam derseniz disk klonlama yapabilirsiniz ancak ilerleyen zamanda sıkıntı çıkarabildiğinden temiz kurulum yapmak her zaman daha sağlıklıdır.Aldığında yapamazsan yine yardımcı olmaya çalışırım.

öncellikle çok teşekkürler , format dediğiniz windows 10 ayarlarından fabrika ayarlarına döndürmek mi acaba?

Öncellikle çok teşekkürler, format dediğiniz Windows 10 ayarlarından fabrika ayarlarına döndürmek mi acaba?

Hayır Windows 10 kurulum DVD'si ya da ISO dosyası(USB'den) ile format atmayı kastettim.

Hayır Windows 10 kurulum DVD'si ya da ISO dosyası(USB'den) ile format atmayı kastettim.
tamam anladım çok sağolun
windows 10 yüklü bir laptoba usb'den windows 10 formatı atmak sorun olmaz mı?Genelde Freedos sistemlere yapıyorlar.

windows 10 yüklü bir laptoba usb'den windows 10 formatı atmak sorun olmaz mı?Genelde Freedos sistemlere yapıyorlar.
Garanti durumu yoksa herhangi bir sorun olmaz.Bir çok kez yaptığım bir işlem,freedos olması gerekmez.

Peki formattan sonra sürücüleri yüklemek gerekir mi?
Tabi hepsini yüklemen gerekir, format atmadan önce driverler elinde yoksa ilgili siteden indirip harici bir hard diske, yoksa pcdeki hddye taşıman gerekir.Dediğim gibi elinde harici HDD yoksa format atarken HDD'de herhangi bir işlem yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…