Yeni MacBook m1 vs. Gaming laptop

Bütçe
10000 ila 14000 arası

uptempoo

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle selamun aleyküm. İç mekan tasarımı öğrencisiyim ( iç mimarlığın 2 yıllığı ) ileride de DGS ile 4 yıllığa geçeceğim. Yeni laptop alacağım fakat 18 20 bin TL vermek istemiyorum. Kısaca sorum şudur; AutoCAD, SketchUp, vray ya da başka bir render programı ( hepsini crackli kullanacağım çünkü sadece AutoCAD'in yıllık lisansı 15.000TL ) bu programları kaldıracak 13.000 civarlarında Monster'ın RTX2060 ekran kartlı i7 10750H işlemcili uçak gibi Gaming bilgisayarları var fakat kalitede ödün verilmiş cihazlar. Diğer yanda da tüm dünyayı kasıp kavuran M1 işlemcili yeni MacBook'lar var. Öncelikli durum şu yeni Mac'lerde crackli bu uygulamaları indirip M1 işlemcide çalıştırabilecek miyim? Diğer bir durum da tabii ki RTX2060'lı laptop çok çok render işimi götürecek fakat Gaming almak istemiyorum. M1 işlemcili yeni MacBook bu programları düzgünce çalıştırıp güzel render performansı verir mi?
Ayrıca şunu da eklemeliyim çok eski model MacBook'lar bile var yıllarca götürebiliceğine inanıyorum. Fakat kalitesiz bir ürünü sırf tekniği iyi diye de 5 yılda ömrünü doldurmasını istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynayacak mısın?

Eğer oynamayacaksan MacBook çok daha uzun ömürlü olacaktır.

Crack konusunda bir bilgim yok.

M1 işlemci ne kadar Apple'ın devrim niteliğinde bir adımı olarak görülse de daha profesyonel işlerle uğraşacak son kullanıcı için stabil hale getirilmemiş tonlarca yaygın program var ve genel olarak crackli uygulama kullanacağınızdan bahsediyorsunuz. O yüzden yerinizde olsam ben Windows bir laptop tercih ederdim.

MacBook mimarlıkta yetersiz kalabiliyormuş. Bence gaming laptoplara yönelin. Çünkü mühendislik ya da mimarlık gibi mesleklerde işlemci ve ekran kartı gibi bileşenler büyük bir öneme sahip olduğu için en iyi seçim gaming laptop oluyor.

Şu dönemde alabiliceğim windows laptop iyi performans için monster olucaktır fakat bir facebook grubunda çok şikayetle karşılaştım hatta grupta bunu dile getirdiğim için gruptan banlandım .

Şu dönemde alabiliceğim windows laptop iyi performans için monster olucaktır fakat bir facebook grubunda çok şikayetle karşılaştım hatta grupta bunu dile getirdiğim için gruptan banlandım .
Monster almak zorunda değilsiniz. Zaten benim de önerim değil malzeme kalitesinden ötürü. Bütçenize fiyatını hak eden MSI'lar ve Asus Rog laptoplar var. Fakat 1660Ti kartının ve i5'in altına düşmeyin.

O durumda da şunu gördüm full ayarlarda yabancı bir kişi tam ekran boyutunda (2560 x1600 )60 fps lol oynuyor . Bu şekilde stabil oyun deneyimi sağlayıp kötü render deneyimi sağlayacağını düşünmüyorum .

Bence Windows i7 bir notebook alın. M1 MacBook'larda crack kullanabilir misiniz belli değil çünkü. Windows'a yönelmeniz daha mantıklı olur bence.

Monster almak zorunda değilsiniz. Zaten benim de önerim değil malzeme kalitesinden ötürü. Bütçenize fiyatını hak eden MSI'lar ve Asus Rog laptoplar var. Fakat 1660Ti kartının ve i5'in altına düşmeyin.
aynı fiyata 1660ti lı ama sağlam bir laptop almak mı yoksa rtx2060 lı kalitesiz laptop mu ? bu soru çok düşündürmeyecek kadar kolay bence 2060 açık ara alır . Ama ürün kalitesiz güzel bir asus rog 17.000 18.000 civarı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…