Öncelikle selamun aleyküm. İç mekan tasarımı öğrencisiyim ( iç mimarlığın 2 yıllığı ) ileride de DGS ile 4 yıllığa geçeceğim. Yeni laptop alacağım fakat 18 20 bin TL vermek istemiyorum. Kısaca sorum şudur; AutoCAD, SketchUp, vray ya da başka bir render programı ( hepsini crackli kullanacağım çünkü sadece AutoCAD'in yıllık lisansı 15.000TL ) bu programları kaldıracak 13.000 civarlarında Monster'ın RTX2060 ekran kartlı i7 10750H işlemcili uçak gibi Gaming bilgisayarları var fakat kalitede ödün verilmiş cihazlar. Diğer yanda da tüm dünyayı kasıp kavuran M1 işlemcili yeni MacBook'lar var. Öncelikli durum şu yeni Mac'lerde crackli bu uygulamaları indirip M1 işlemcide çalıştırabilecek miyim? Diğer bir durum da tabii ki RTX2060'lı laptop çok çok render işimi götürecek fakat Gaming almak istemiyorum. M1 işlemcili yeni MacBook bu programları düzgünce çalıştırıp güzel render performansı verir mi?
Ayrıca şunu da eklemeliyim çok eski model MacBook'lar bile var yıllarca götürebiliceğine inanıyorum. Fakat kalitesiz bir ürünü sırf tekniği iyi diye de 5 yılda ömrünü doldurmasını istemiyorum.