Yeni mekanik klavye alınır mı?

Rasmon

Hectopat
10 yıllık klavye, çıktığı yıllarda alıp kullanmıştım biraz sonra uzun süre laptop alınca kenarda durdu. Şimdi yeni sistem için kullanayım dedim, bazı tuşların zor bastığı, arada atladığı oluyordu.
Bu sebeple temizlemeye karar verdim. Bütün tuşları çıkarıp klavye zeminini güzelce temizledim. Tuşları da güzelce temizledim ve yeni gibi oldu.
Ancak yine de sanki ilk aldığım dönemdeki gibi değil. Tuşlara bastığımda belli belirsiz basma hissi var. Ofiste standart A4Tech klavyeyi bile daha rahat kullanıyorum.

Merak ettiğim; mekanik klavye teknolojisi de elbet gelişmiştir, bu sebeple güncel mekanik klavye teknolojisi çok çok üstün durumdaysa, hiç uğraşmayayım uygun yollu yeni bir mekanik klavye alayım diyorum.
Önerileriniz ve yorumlarınızı bekliyorum.
Eski klavye şu:

Son düzenleyen: Moderatör:
BlackWidow çok güzel klavyedir. BlackWidow TE sürümünü uzun bir süre kullanmıştım. Şu anda mekanik klavyelerde alabileceğiniz en yeni teknoloji optik ve analog anahtarlar. Onun dışında mekanik anahtarların tek farkları basma hissi, sesi, aktivasyon mesafesi vs. Optik ve analog anahtarlar dışında bütün anahtarlar temelde aynı teknolojiyi kullanır.
Bahsettiğiniz basma hissi anahtarların içindeki lube'ların kurumuş olmasından kaynaklanıyor olabilir. Yapabiliyorsanız anahtarları söküp lubelayarak biraz daha yumuşak bir basış hissi elde edebilirsiniz. Ayrıca ofiste kullandığınız klavye membran bir klavye ise mekanik klavye kullanmak biraz garip gelmiş olabilir.
Bahsettiğim optik ve analog anahtarlı klavyeler aşırı pahalı. Uygun yollu bir şekilde alma şansınız olduğunu sanmıyorum. Elinizdeki klavye oldukça sağlam bir klavye. Bakım yapıp kullanmanız daha isabetli olacaktır.

Merhaba dostum,
Mekanik klavyeler aşırı pahalı onun yerine mekanik hisli alırsanız hem aynı klavye hissi ama daha ucuz. Örneğin bir bütçeniz varsa sizin için geniş bir araştırma yapabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostum,
Mekanik klavyeler aşırı pahalı onun yerine mekanik hisli alırsanız hem aynı klavye hissi ama daha ucuz. Örneğin bir bütçeniz varsa sizin için geniş bir araştırma yapabilirim.
10 yıl klavye kullanmış ve yenisini almakta kararsız olan birisine kullanım ömrü mekanik klavyelerden daha az olan klavye çeşidi önermek mantıklı değil. İyi bir mekanik klavye öner ki yine uzun süreler kullanma şansı olsun

Yorum için teşekkürler.

Klavye tank gibi, ona diyecek lafım yok. Sadece daha eskiden on/off gibi daha net bir basış hissi vardı.
Şu an o çok yok, dolayısıyla bazen yazı yazarken bile atlama olabiliyor.
Gerçi uzun zamandır kullanmıyorum, belki bir süre kullanırsam alışabilirim.

Şöyle bir konu buldum yine techopatta. Deneyebilirim bunu.

Açıkçası çoğu teknolojik ürün artık eskisi kadar uzun ömürlü üretilmiyor. Bu sebeple önceliğim çok rahat tıkır tıkır seri olarak kullanabileceğim bir klavye.

Basış hissi içindeki yayın size geri tepkimesi sayesinde oluyor. Yaylar zarar görmüş veya zamanla pas tutmuş olabilir. Kendim lube işlemini hiç yapmadım, ama siz yapabilirseniz büyük fark yaratacaktır yazma hissinde ve seste. Bakımını yapan bir kaç yer var onlara ulaşabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…