Yeni monitör aldıktan sonra ne yapılmalı?

Burakhc

Zeptopat
Daha fazla  
Monitör
aoc 24g42e
Merhaba, ben yıllardır 1 tane monitör kullandım ilk defa farklı bir monitöre geçtim ama 2 ekran oluyor ben bunu nasıl düzeltebilirim? 2.ekrana gerek var mı ya da siparişimden gelen tüm kabloları bağladım sanki donuyor sürekli gibi ve 180 Hz Valorant CS oynarken hiç hissetmiyorum gibi. Yani yeni monitör aldıktan sonra neler yapılmalı söyleyebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekranın kendi ayarları var renk ayarları vs. onları bi kurcala. Oyun ayarlarından hz ve bilgisayar ayarlarından hz'i ayarla. Bide ekran kartının bi kaç ekran ayarları oluyor onlara da bak. Aklıma gelen bunlar.

Overdriive modlarını dene IPS glow test ölü pixel testlerini yap ghosting testi

Dostum gelişmiş görüntü ayarlarından öncelikle ekranının yenileme hızının monitörün desteklediği 180 hz olarak ayarlı mı kontrol et. Onun dışında kesinlikle ölü piksel testi ve ghosting testi yapmalısın.

HDR destekliyorsa HDR'yi açın.
Merhaba hdr açtığımda çok fazla bulanıklaşıyor sebebi nedir

Overdriive modlarını dene IPS glow test ölü pixel testlerini yap ghosting testi
overdrive en hızlıya mı almalıyım? ilk varsayılan olarak hızlıdaydı

Birde bu kabloyu çıkarttığımda 2. ekran kayboluyor 2. ekrana gerek var mı fps düşüşü ya da lag yaratır mı yoksa bu kabloların hepsini takıp mı kullanmalıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_20250922_155215.jpg
    91,6 KB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20250922_155236.jpg
    244,7 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG-20250922-WA0015.jpeg
    108 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG-20250922-WA0012.jpeg
    81,6 KB · Görüntüleme: 2
  • IMG_20250922_152730.jpg
    148,2 KB · Görüntüleme: 2
Merhaba HDR açtığımda çok fazla bulanıklaşıyor sebebi nedir?

OverDrive en hızlıya mı almalıyım? İlk varsayılan olarak hızlıdaydı.

HDR canlı renge odaklanır. Bu nedenle böyle durumlar olabilir. Rahatsız ediyorsa kapatabilirsiniz.

HDR canlı renge odaklanır. Bu nedenle böyle durumlar olabilir. Rahatsız ediyorsa kapatabilirsiniz.
2.ekranda kullanabiliyorum herhangi bir sıkıntı olmuyor güzel gösteriyor ama 1.ekranı seçtiğimde böyle bulanıklaşıyor ben varsayılan olarak hangi ekranı kullanmam lazım oyun için vs ? ya da 2.ekranı iptal mi ediyim kablosunu cıkararak? 2.ekran hakkında hiç fikrim yok ilk defa monitör yeniledim 60 hz 10 yıllık başka bir marka vardı yardımcı olur musun

Hızlı ya da daha hızlıya al en hızlı görüntüyü bozabilir.

Maalesef o kadar bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…