Yeni monitör nasıl test edilir?

Enes Özdoğru

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhabalar MSI MAG 271CQR 2K 1MS 27' Monitör aldım n11.com'dan, ben gözle görülür bir bozukluk sezemedim fakat şüphelerim var. Program vs gibi bir yöntemle monitör nasıl test edilip düzgün olduğu ve performansı teyit edilir?

Varsa monitörün web sitesinden driver'ini indirip kur, (windows) görüntü ayarlarından da Hertz'i tam olarak seç.
75 Hertz monitörü aldıktan sonra 1-2 hafta 29 Hertz olarak kullanmışlığım var. Fark etmemiştim bir de.

144 Hz değerinde normal çalışıyorsa ve göze çarpan bir sorunu yoksa test etmenize gerek yok. İlk bakışta sizin anlamadığınız bir soruna teknik servis bakmaya bile tenezzül etmeyeceği için dert edeceğiniz bir şey yok.

Yine de test etmek istiyorsan buyur;

TestUFO

Burada sağ üstten seçeceğin testler ile monitöründe bir sorun var mı yok mu bakabilirsin. Monitörün kendi özelliklerinden kaynaklı Ghosting gibi sorunlara firmaların kendisi garanti vermez ve panelle ilgilidir. Testlerin açıklamaları testlere girdiğiniz zaman üst tarafta yazar.

yeşil olarak READY yazdığında sorun yok mu demek istiyor?

@Enes Özdoğru Hayır, testin stabil çalıştığını gösteriyor. Monitör testleri sizin gözle yapabileceğiniz, programların algılayamadığı sorunları içerir. Örneğin Ghosting testinde bakmanız gereken hareket eden bir cismin arkasında gölgelenme veya iz olup olmadığı. Stutter, Scrolling testlerinde ise ne kadar akıcı çalıştığını test edebilirsiniz. Zaten monitörde yapılabilecek çok bir test yok. Bir de renk, gama vb. testler için şuraya bakabilirsiniz;

Lagom - LCD Test

Yine de dediğim gibi göze çarpan ve rahatsız eden ölü piksel, ışık sızması gibi sorunlarınız yoksa kafaya takacak bir şey yok.

Beyaz, kırmızı, yeşil, mavi, sarı, siyah ekran açın arada görevini yitirmiş piksel var mı bakın. Ghosting'i en rahat oyuna girerken fark edersiniz yatay alanda yukarı veya aşağı doğru ilerleme varsa geçmiş olsun.

%99 ölü piksel oluyor MSI monitörlerde, ölü piksel testi yapmanızda fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…