Yeni müfredatlı YKS'de çalışma şekli değişir mi?

Emir Yahya

Centipat
Herkese merhaba! Başlıktan da görmüş olduğunuz üzere ben de yeni müfredatlı YKS kurbanıyım. Sosyal medyada ve birçok yerde gördüğüm üzere sınav açık uçlu olacak ve bu da çalışma şeklini epey değiştirecek gibi görünüyor. Mesela eski müfredatta, açık uçlu olmayan bir sınava hazırlanırken ki tempodan daha fazla mı çalışmak gerekir? Örneğin eski müfredatlı YKS'ye günde 4 saat çalışan biri, yeni müfredatta 6 saat mi çalışmalı?
Açıkçası bu açık uçlu soru olayı beni epey korkuttu; istediğim üniversiteye gidemeyeceğim diye endişeleniyorum. Üstelik bu açık uçlu sınav olayı eskiden de denenmiş ama sonradan tekrar kaldırılmış neden yapıyorlar ki böyle saçma şeyler anlamıyorum.

Şu anda kimse ne yapacağını bilmiyor, rakipleriniz de aynı durumda. Milli eğitim bakanımız ise şıklı sistemin soruları sallayan öğrenciler için teşvik ettiği gerekçesi ile bunu yapıyor sanırım. Kopya desen YKS'de kopya çekmeyi denersen 1 sene daha ekstra çalışma hakkı verirler(!)

Hocam değişeceğini sanmıyorum o kadar insanın sınavını nasıl okusunlar.

Vallahi dediğim gibi bakan açıklama bile yaptı yapay zeka ile falan okuyacaklar mış sanırım hatta şu an geliştirme aşamasındaymış falan.

Hocam değişeceğini sanmıyorum o kadar insanın sınavını nasıl okusunlar.
Yapay zeka okuyacakmış. Bu adamlar yaşlı başlı bu nedenle yapay zekayı telefon gibi bir şey sanıyorlar herhalde basit bilgilerde bile sürekli hata veriyor o kadar kişiye dayanmaz.

Yine de Bakan ısrar ederse büyük olasılıkla hata olacak ve puan hesaplamaları etkilenecek.

Vallahi dediğim gibi bakan açıklama bile yaptı yapay zeka ile falan okuyacaklar mış sanırım hatta şu an geliştirme aşamasındaymış falan.
Sistem gerçekten uygulanabilirse aslında çok daha iyi olur. Öğrencileri 5 şıktan ibaret tutmak yerine çok daha detaylı değerlendirebilirler. Ama işte sınava 3 milyon kişi girince bunu nasıl yapacaklar insan merak etmiyor değil.

Bu sistemin gelmesi hemen önümüzdeki sınavda olmaz sonraki seneler için olabilir ve bence çalışma sistemini devam ettir sen stresten uzak dur ekstra çalışmam lazım mi gibi kafaya girme zaman içinde süren zaten artmalı olması gerektiği çalış önümüzdeki sene hemen yapmazlar gibi bu sistemi.

Benim yazımı bırak yapay zekayı yeri gelir ben bile okuyamam o ne olacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…