Yeni Nesil APU'lar Ön Siparişte!

Satılamayan APU'ların PCB'lerinin değişimi ile alakası yok bunlar an içim satışta olan Godavari yada Kaveri gibi APU'lar değil onlar Steamroller mimarisini üye idi ama bu 7. Nesil APU'lar ise Excavator mimarisine tabi. AMD'nin Zen mimarisinden önceki son güncellemesi idi arada kaldı ki pek işi bilmediğiniz belli Eylül 2016'da bu APU'lar duyuruldu.

Eylül 2016'da sadece ama sadece sistem entegratörlerine satışı yapıldı ki o zaman ne SOKET AM4 tam anlamı ile netti nede Zen mimarisinin ismi Ryzen olmuştu ve bu işlemciler sistem entegratörlerine verilirken giriş seviyesi chipset olan A320 ile sağlanıyordu.

AMD'nin Zen serisi için çıkaracağı APU'larda muhtemelen bir gecikme yaşandı AMD de bunu gördü Platformu DDR4'e geçirmek isteyen bir çok kullanıcı var uygun fiyatlı yada idareten işlemci bulamadılar. Bu açığı gören AMD 31 Temmuz 2017 de bu Bristol Ridge kod ismi ile bilinen APU'ları Retail olarak kutulu satışına başladı. Olay bu kısacası 1 senelik mimarili bir işlemci elde kalan ürünleri zaten dönüştürmek akla mantığı yatmaz çok ama çok maliyetli o işler...

Her R7 aynı değil ama R7 gördümmü ben de dedim "ne alaka yani ?" yeni nesil diye piyasaya sürüyorsun bari R8 yaz da bu gelişmiş en azından diyebilelim.

Olayı şimdi daha iyi açıklayayım bu işlemciler Max 2400 MHz RAM destekliyor ve çıkış tarihleri 2016, AMD saçma bir hamle yaptı bunlar satışa çıkmamalıydı.
Eki Görüntüle 256193

GPU tarafına R7 ismi ile bakmayın kaçıncı Nesil GCN mimarisi onu bilmek yeterli olur.

Dosya Ekleri

• 3rd GCN.JPG
    3rd GCN.JPG
    59,1 KB · Görüntüleme: 131
Son düzenleyen: Moderatör:
Adam haklı beyler dağılın.

Haklılıkla alakası yok durumun bahsi geçen haberi diğer mecrada (Teknoseyir) geniş anlamda açıklayan benim. Bu konu sonradan açılmış sadece entry girmek maksatlı yazıldığı belli bilgi yok...

Geniş olarak açıkladığım için neredeyse soru bile gelmedi Teknoseyir akışta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mimari değişebilir ancak bu doğrudan bir performans artışı sağlamaz, zaten işlemcinin Pcb'sini dönüştürmek çok saçma bir iş arkadaş onu yazarken eldeki hazır veriyi AM4 için uyarlamak şeklinde yazdı diye düşünüp "öyle zaten" yazdım. Diğer dediklerinize katılıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı