Yeni nesil i7'lerin farkı nedir?

Zazanas

Hectopat
Daha fazla  
i7 Laptop almayı düşünüyorum fakat yeni nesil i7'ler hakkında bilgi sahibi değilim. Broadwell ve Skylake isimlerini gördüm. Bu seriler Laptopta sıkıntı yaratır mı? 3. nesil i7'ler gibi bilinen bir hastalığı var mıdır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gene bir i7 vakası daha . İşlemciler i5 i7 diye deil modele göre ayrılır 5. nesil i7 işlemciden güçlü 4. nesil i5 işlemciler var. Nesil atladıkca yada seri TDP değeri düşer, performans artar, ve işlemci önceki nesillere göre kısmen daha serin çalışır. Oyun amaçlı ise önemli olan ekran kartıdır 4. nesil HQ ibareli bir i7 işlemci hiçbir oyunda sıkıntı çıkarmaz (hatta SLI laptoplarda bile kullanılıyor).

O harfleri açıklarmısınız. HQ gibi bir sürü ibare var.

Yeni nesil Skylike işlemciler üzerindeki transistör sayısı açısından muazzamdır, buda demek oluyor ki ne kadar transistör o kadar işlem gücü ve performans, artı 14 nm ile üretilmiştir yani ısı sorunu daha azdır, ama ben buna katılmıyorum pek, 14 nm de olsa yüksek performansta çalışan işlemci gene hatırı sayılır derecede ısınacaktır. Birde şu var Skylike mimari adıdır yani onda da i7 i5 i3 olsun sonunda ki harfler önem taşır, onların da ne anlama geldiğini yazdım zaten.

K ve X serisi işlemciler çarpan kilitleri açık işlemcilerdir overclock'a müsaittirler.
Aralarındaki fark ise X serisi işlemcilerin pin ve gHz açısından farklı bir boyutta olmasıdır.

HQ Serisi işlemciler özel mimari ile üretiliyor, daha kısa tüneller, daha az harman ile yapılıyor. Çarpan kilitleri kapalıdır, High Quality den geliyor anlamıda. Transistörler yüksek değerlere sahip. Ayrıca Sanallaştırma teknolojileride var.

MQ Serisi işlemciler Medium Quality buda dostum. Orta seviye işte bildiğimiz. Overclock Yapılamaz.

U serisi işlemciler Ultra Low seviye işlemcilerdir. Enerji seviyesini çok düşük tutmak amaçlanmıştır. Bu yüzden gHz değerleri düşüktür.Overclock yapılamaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…