Yeni Nesil İ9 vs İ7

i7 9700K ve i9-9990K arasında en az 700-800TL bir fiyat farkı var. Alırken kesinlikle soğutma da almanız lazım iki işlemci için. Anakart olarak Z390 serisi iki seri içinde gerekli. Ayrıca i9 8/16 bir işlemci i7 ise 8/8 ve HT özelliği yok. Bütçene göre diğer parçalardan kısılmayacaksa i9 alınmalı.

Ne için kullanacaksınız, bütçeniz ne kadar, anakartınız ne gibi soruların da cevabını yazarsanız insanlar daha kolay cevap verebilir.
Oyun, yazılım yazma ve projeler için kullanacağım
Anakartı işlemcim ile birlikte alıcağım upgrade için, bütçe olarak sıkıntı yok ama mantıklımı i9 almak bilmiyorum? Bütçe olarak hangisi benim için daha mantıklı bilmiyorum.
Sisteminiz özellikleri neler ve bence i9 9900K ev kullanıcısı için çok gereksiz. Ama paran varsa al tabi i9'u.
Oyun, yazılım ve projeler için, çok üst düzey bir yazılımcı değilim “amatörüm” oyunlarda iyi bir performans istiyorum birde RTX seri ekran kartlarını beslemede “i7” i9 kadar beslermi emin değilim. Bütçe sıkıntı değil.

Son düzenleme:
Oyun, yazılım yazma ve projeler için kullanacağım
Anakartı işlemcim ile birlikte alıcağım upgrade için, bütçe olarak sıkıntı yok ama mantıklımı i9 almak bilmiyorum? Bütçe olarak hangisi benim için daha mantıklı bilmiyorum.
Üst düzey bir oyun falan yapmıyacaksanız (büyük ihtimal yapmayacaksınız) i7 alın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2-3 fps için i9 almaya gerek yok.

Bazı oyunlarda i7 önde bile.

Oyun, yazılım ve projeler için kullanacağım RTX serisi (2070-2080-2080ti) gibi kartları beslemesi yeterli benim için.

i7 9. nesil tüm kartları rahatlıkla besler ve işinizi görür. Aradaki fiyat farkı oldukça fazla. Yine de bütçenizi siz daha iyi biliyorsunuz siz karar verin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı