Yeni nesil laptoplar EGPU'ya da iGPU denilen entegre grafik kartları neden yok?

MehmedD20

Decapat
Daha fazla  
Yeni nesil laptoplar da (RTX 4000\5000 serisi) EGPU'ya da iGPU denilen entegre grafik kartları yok, bu durum neden kaynaklı. Entegre grafik ne işe yarıyordu ve neden artık laptoplarda göremiyoruz?
Ve son olarak:
AMD Ryzen 5 7235HS, Ryzen 7 7435HS.
Gibi işlemcilerin olayı ne?

Yeni nesil laptoplar da (RTX 4000\5000 serisi) EGPU'ya da iGPU denilen entegre grafik kartları yok, bu durum neden kaynaklı. Entegre grafik ne işe yarıyordu ve neden artık laptoplarda göremiyoruz?
Ve son olarak:
AMD Ryzen 5 7235HS, Ryzen 7 7435HS.
Gibi işlemcilerin olayı ne?
Bir işe yaramıyordu işlemcinin kendi grafik birimi. Güçsüz. Özellikle oyun bilgisayarlarında bazı oyunlar yanlış kart kullanıyordu. Hem bunu önlemek için hem de tam performans için iGPU bazı laptoplarda yok. Ama işlemci bazlı bir durum. İşlemcide varsa açabilirsiniz. Genel olarak da hala görülebiliyor entegre grafikli laptoplar. Fakat ofis veya iş laptoplarında var.

Diğer sorunun cevabı da burada var.

Alıntı (DeepL tarafından çevrilmiştir.)

U: Ultra ince dizüstü bilgisayarlar, düşük güç (15-28W), verimlilik ve pil ömrüne odaklanır.

H: Yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlar, daha yüksek güç (45W), oyun ve ağır görevler için.

HS: İnce, yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlar, dengeli güç (35W), taşınabilir oyun ve yaratıcılık için.

Niye yok bilmiyorum ama bence olması gerekiyor. Kendim R7 7435HS li laptop kullanıyorum eğer hiç bir şeyden taviz vermezsem boşta kullanımda 2.5 saat falan gidiyor şarjı. Bunun dışında en büyük rahatlığı oyunlarda veya bazı güç gerektiren uygulamalarda yanlış kart kullanma sorunu olmuyo.

Niye yok bilmiyorum ama bence olması gerekiyor. Kendim R7 7435HSli laptop kullanıyorum eğer hiçbir şeyden taviz vermezsem boşta kullanımda 2.5 saat falan gidiyor şarjı. Bunun dışında en büyük rahatlığı oyunlarda veya bazı güç gerektiren uygulamalarda yanlış kart kullanma sorunu olmuyor.

Yanlış kart kullanma sorununu anlamış değilim, herkes bunu söylüyor. NVIDIA ara yüzünden veya ayarlardan entegre grafik/yüksek güçlü grafik kartı şeklinde manuel bir şekilde ayarlaya biliyoruz. Sorun bu mu? Yoksa düşük GPU kullanan oyunlarla ilgili mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
iGPU olmamasi arti değil eksi bu dönemde. Artik entry level laptoplarda bile MUX vazgecilmez hâle geldi cogunlukla. Laptop gibi tasinabilir ve pilin onemli oldugu cihazda IGPU'yu kaldirarak pil omrunu buyuk olcude oldurursunuz, geregi yok. Bu CPU'ları 3 4 yıl önce cikarsalar millet anca o zaman överdi, iGPU olmadan cikma sebebini maliyet olarak dusunuyorum diğer yandan.

Lyanlış kart kullanma sorununu anlamış değilim, herkes bunu söylüyor. NVIDIA ara yüzünden veya ayarlardan entegre grafik/yüksek güçlü grafik kartı şeklinde manuel bir şekilde ayarlaya biliyoruz. Sorun bu mu? Yoksa düşük GPU kullanan oyunlarla ilgili mi?

Ben o sorunu iki tane AMD ekran kartı olan eski bir laptopta yaşamıştım. Benim yaşadığım sorun Windows kaynaklıydı ve peformans ekran kartını da dahili ekran kartı olarak görüyordu. Birkaç farklı driver sürümü denedikten sonra driver ayarlarından çözmüştüm. O sorunu yaşayanlarında çoğu tahminimce yine yazılımsal. Tabii kimisi de farkında olmadan dahili ekran kartını kullanıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı