Space X Uzay şirketinin sahibi Elon Musk'un (Fotoğraftaki Kişi) yeni nesil uzay fırlatma roketi Hyperloop'un ilk modeli tamamlandı. Yeni nesil bu roket, 12 Ağustos 2013 tarihinde test edilecek. Tasarım aşamasında elektrikli otomobil üreticisi Tesla'da yer aldı. Güneş enerjisi ile çalışacak olan bu roketler tekrar tekrar kullanılabilinecek. Eğer test başarılı olursa NASA, ESA, JAXA ve CSA gibi önde gelen uzay kurumları bu roketlerden bir kaç tane satın alacağı öngörülüyor. Ares 5 gibi kullanımda olan fırlatma roketleri ise tarih olacak. Roket, 10 saniyede yalnızca 2960 km'lik rekor bir hıza ulaşıyor. Oldukça çevreci olan roket yakıt olarak sıvı hidrojen kullanıyor. Yakıt deposu hariç 180 ton gelen roket, 40 metre uzunluğunda ve 50 ton kargo taşıma kapasiteli. Roketin maliyeti ise yaklaşık 800 milyon dolar.
Bilgi karmaşası söz konusu, muhtemel Facebook'taki çeviri hatasından :
Hyperloop bir "Roket" sistemi değil, 1600km çaplı dairesel alanlar/mesafeler arası uçak kullanımını gereksiz kılacak "minimum sürtünmeli" tren projesi.
Hyperloop maalesef bir roket değil. Yeraltında çalışabilecek yüksek hızlarda hareket kabileyetine sahip olan bir yolcu taşıma projesi. Eğer yatırım kaynağı bulabilirse önümüzdeki 5 yıl içerisinde hayata geçirmek istiyor. Hyperloop'u bir kenara koyarsak, Musk'ın değişik uzay projeleri de mevcut.