Yeni Outlook uygulaması nasıl devre dışı bırakılır?

Windows posta uygulamasını kullanıyorum ama son zamanlarda Outlook (New) diye Outlook'un yeni sürümünü sürekli kurup duruyor. Önceden de eski postaya geçiş yapmıştım ama geçiş yaptıktan sonra tekrar postaya tıkladığımda yenisini açmıyordu. Şu anda eski postaya dönüyorum, bir sonraki tıklamamda da yeni uygulamayı açıyor. Siliyorum, tekrar yüklüyor ve tekrar açıyor. Aşırı sinirimi bozmaya başladı.

İnternet üzerinde birkaç yerde çözüm önerileri gördüm ama işe yaramadılar. Hibit uninstaller ile kaldırabilir miyim acaba dedim listede gözükmüyor. Bunu PowerShell komuduyla vs. temelli kalıcı olarak yok etme şansımız var mı ya da bu duruma nasıl çözüm buluruz?

Windows 11 kullanıyorum bu arada.

Son düzenleme:
Windows 10 temiz kurulum yaptıktan sonra Windows Update hariç hiçbir uygulama güncellemesini kurmadım. Microsoft Store üzerinden otomatik güncelleniyor muhtemelen. İlgili uygulamayı ve normal Posta güncellemelerini kaldırıp Store ayarlarından otomatik güncellemeyi kapatın. Tek çözümü bu. Stok Windows 10 uygulamaları 11 için modlanan rezil uygulamalara kıyasla çok daha stabil ve hızlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…