Yeni PC'de performans testleri yapmak gerekir mi?

405531

Hectopat
Makaleler
2
Ben bir PC toplayacağım. Ama aklımda takılan bazı sorular var. Ben bilgisayarın kurulumlarını driverları vs halettikden sonra böyle RAM testi, işlemci testi, sıcaklık testi, stres testi, ekran kartı testi, bilmem ne testi gibi şeylerle uğraşmadan sadece denetim masası ya da görev yöneticisinden bakıp orada yazanlara baksam yeter mi? Bir kerelik MSI afternburner'den 3-5 dakika strestesi yapıp eğer sonuçlar ekran kartına göre normal gördüğümde normal kullanmaya devam etsem bir şey olur mu? Mesela ben hiç test yapmadan MSI'ın sol üstte performans göstergesini (ismini bilmiyorum) açıp Rainbow Six, CS:GO, Ghost Recon Wildlands, Modern Warfare girdiğimde FPS bulunan ekran kartına göre sıcaklıkları ve performansı iyiyse test yapmama gerek var mı? Yani her şey yolunda olsa bile test yapmalı mıyım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Normal de sıkıntı olmaz fakat 14 gün içinde iade etme hakkınız var yasal olarak.

Bu yüzden aldıktan sonra 14 gün içinde bütün testleri yapıp sıkıntılı parça varsa değişim veya iade işlemi talep etmeniz daha kolay oluyor. Onun için yapmakta fayda var.

• RAM testi için Memtest 86 yapabilirsin.
  • SSD testi için firmware güncellemesi yapıp ATTO veya Crystal Disk Mark testi yapabilirsin.
  • Ekran kartı için 3D Mark yapabilirsin.
  • İşlemci için Aida 64 yapabilirsin.
  • Genel sıcaklık testi için Aida 64 sistem kararlılık testi yapabilirsin.
  • Sistem güç testi için OCCT Power testi yapabilirsin.
  • FPS testi için MSI Afterburner açık bir şekilde oyun oynayıp değerleri takip edebilirsin.
NOT: Zorunlu değil, istersen yap.

Prime 95 ile sisteminize kararlılık testi yapabilirsiniz. 20 Dk boyunca testi çalıştırın bir sorun yoksa kullanmaya devam edebilirsiniz. Technopat'ın videosunu izleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dk 9:02 ye bakın.

Ben bir PC toplayacağım. Ama aklımda takılan bazı sorular var. Ben bilgisayarın kurulumlarını driverları vs halettikden sonra böyle RAM testi, işlemci testi, sıcaklık testi, stres testi, ekran kartı testi, bilmem ne testi gibi şeylerle uğraşmadan sadece denetim masası ya da görev yöneticisinden bakıp orada yazanlara baksam yeter mi? Bir kerelik MSI afternburner'den 3-5 dakika strestesi yapıp eğer sonuçlar ekran kartına göre normal gördüğümde normal kullanmaya devam etsem bir şey olur mu? Mesela ben hiç test yapmadan MSI'ın sol üstte performans göstergesini (ismini bilmiyorum) açıp Rainbow Six, CS:GO, Ghost Recon Wildlands, Modern Warfare girdiğimde FPS bulunan ekran kartına göre sıcaklıkları ve performansı iyiyse test yapmama gerek var mı? Yani her şey yolunda olsa bile test yapmalı mıyım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Yapmana gerek yok. MSİ Afterburner + R.T.S.S ile değerlere bak yeterli. Eğer alınması gereken performans alınmıyorsa veya sıcaklık sorunları görürseniz konu açıp yardım alabilirsiniz.

Bence kesinlikle yapılmalı, parçalarda bir sorun varsa direk anlayabilirsiniz. İşlemci stres testi, ekran kartı stres testi, PSU stres testi, RAM testi, disklerin hız ve bad sector testleri yapılmalı.

Hocam test öneriliyor. Ben mesela daha yeni ikinci sistem topladım ne olur ne olmaz 2 gündür stres testi vesaire yapıyorum.

Normal de sıkıntı olmaz fakat 14 gün içinde iade etme hakkınız var yasal olarak.

Bu yüzden aldıktan sonra 14 gün içinde bütün testleri yapıp sıkıntılı parça varsa değişim veya iade işlemi talep etmeniz daha kolay oluyor. Onun için yapmakta fayda var.

• RAM testi için Memtest 86 yapabilirsin.
  • SSD testi için Firmware güncellemesi yapıp atto veya Crystal disk mark testi yapabilirsin.
  • Ekran kartı için 3D mark yapabilirsin.
  • İşlemci için AIDA 64 yapabilirsin.
  • Genel sıcaklık testi için AIDA 64 sistem kararlılık testi yapabilirsin.
  • Sistem güç testi için OCCT Power testi yapabilirsin.
  • FPS testi için MSI Afterburner açık bir şekilde oyun oynayıp değerleri takip edebilirsin.
not: zorunlu değil, istersen yap.

Prime 95 ile sisteminize kararlılık testi yapabilirsiniz. 20 Dk boyunca testi çalıştırın bir sorun yoksa kullanmaya devam edebilirsiniz. Technopat'ın videosunu izleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dk 9:02'ye bakın.

Yapmana gerek yok. MSI Afterburner + r. T. S. S ile değerlere bak yeterli. Eğer alınması gereken performans alınmıyorsa veya sıcaklık sorunları görürseniz konu açıp yardım alabilirsiniz.
Cevaplarınız için çok ama çok teşekkür ederim. Aslında test yapmakda fayda var. Verdiğiniz programlarla testimi gerçekleştireceğim. Hepiniz sağlıcakla kalın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı