Yeni R3 3100. 0.54 GHz çalışıyor

Mert_Ylmaz

Femtopat
Benim 1 ay önce aldığım anakart ve işlemci sıkıntısızdı. Ama geçen gün güç ayarlarından güç tasarrufuna aldım PC'yi uzun süre boşta açık kalacağı için. Bir de format attım o gün. Şimdi PC'yi ilk açtığım da güç ayarı yüksek performans olduğu halde 0.54 GHz çalışıyor. Dengeliye alıp geri yüksek performansa alınca 3.80 GHz'ye çıkıyor.
Anakart: Gigabyte A320M S2H.
İşlemci: Ryzen 3 3100.
Nasıl düzelir her açtığım da güç ayarı yapmak istemiyorum. Çünkü PC ilk açıldığın da ayarlara girene kadar çok donuyor bu yüzden zaman kaybı var ortada.

Sistem yük altına girdiğinde gereken hıza yükselecek zaten. Fazla güç tüketmemek için hızını düşürüyor işlemci. Anakartınızın sürücü güncellemesini yapıp güç modunu Ryzen Balanced veya High Performance yapın. Boşta o hızlar normal.

ama çok ağır çalışıyor pc. Dediğim şekilde yapınca pc kendine geliyor. Yani o ayarı yapmazsam sanki 2010 yılında ki pc gibi yavaş çalışıyor. Oyunlar da felan fps düşük oluyor yani yüke girse de yükselmiyor Ghz

Hocam size bahsettiğim sürücü güncellemelerini yaptıktan sonra güç ayarını Ryzen Balanced ya da High Performance yapıp deneyebilir misiniz?

Dediğiniz gibi pc ilk açıldığın da yapıyormuş. 3 5 dk bekledikten sonra düzeldi fps düşme sebebi ise işlemciden değilmiş. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…