Yeni RAM aldım fakat takınca ekran, klavye ve fare çalışmıyor

chill chill

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
CORSAIR 32GB (2X16GB) Vengeance RGB PRO SL 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit
SSD veya HDD modeli
Adata 480GB SU630 SATA 3.0 2.5 SSD
Ekran kartı
ASUS AREZ DUAL Radeon RX580 OC 8GB GDDR5 256Bit
Anakart
ASUS PRIME B450M-K 4400(OC) DDR4 Soket AM4
İşlemci
Ryzen 5 4500
ASUS Prime B450 m k 4400(OC) anakartım var ve üstünde G.Skill Ripjaws 3200MHz 2x8GB DDR4 RAM takılıydı. Yükseltmek istediğim için Corsair Vengeance RGB Pro SL 3200MHz 2x16 GB DDR4 RAM aldım. Fakat Corsair RAM'i takınca ekran, klavye ve faremin ışıkları yanmıyor. Tekrardan G.Skill'i taktım ve çalıştı. İkisi de DDR4 olmasına rağmen Corsair'i takınca neden böyle olduğunu anlamadım. Corsair'i yuvaya oturturken klik sesi gelmiyor ama G.Skill'de aksine ses geliyor. İki RAM'inde DDR4 olmasına rağmen tırnak yapılarının farklı olma ihtimali var mıdır? Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

Tırnak yapısı mimariye göre hepsi aynı olur. BIOS sıfırlayıp denediniz mi?
Yok, denemedim. İşteyim akşama deneyip size dönüş sağlarım.

Tırnak yapısı mimariye göre hepsi aynı olur. BIOS sıfırlayıp denediniz mi?
Şimdi sıfırlayıp denedim lakin sonuç aynı çalışmıyor.
Bir arkadaşım bilgisayarını getirdi, onda da gskill 2x8 16GB 3200MHz CL16 ram takılıydı. Onun bilgisayarına taktık ve çalıştı. Ama bende yine çalışmıyor. Rame elektrik gidiyor ama açmıyor.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    51,5 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Anakart uyum sorunu mu var acaba? BIOS güncelleyin diyeceğim ama kesin sorunu bilmeden onu da diyemiyorum. Arkadaşının RAM takılı iken bir BIOS versiyonunu görsek.

Anakart uyum sorunu mu var acaba? BIOS güncelleyin diyeceğim ama kesin sorunu bilmeden onu da diyemiyorum. Arkadaşının RAM takılı iken bir BIOS versiyonunu görsek.
Maalesef, artık çok geç. Yarın iade edeceğim, bir de gskill trident neo deneyeyim alıp. O zaman anlarız neyin ne olduğunu. Çok teşekkürler yardımınız için. Şansım yok bu aralar=)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı