radaschumi Kilopat Katılım 18 Kasım 2020 Mesajlar 3.464 Çözümler 28 6 Ağustos 2023 #1 Şu anda 8 GB RAM'im var ve 3200 MHz çalışması için BIOS'tan ayar yaptım. Yeni RAM alınca BIOS'tan ayar yapmam gerekecek mi?
Şu anda 8 GB RAM'im var ve 3200 MHz çalışması için BIOS'tan ayar yaptım. Yeni RAM alınca BIOS'tan ayar yapmam gerekecek mi?
405668 Hectopat Katılım 26 Aralık 2020 Mesajlar 4.910 Makaleler 4 Çözümler 15 6 Ağustos 2023 #2 XMP açmanız yeterli olacaktır.
A ardanoir Kilopat Katılım 29 Haziran 2022 Mesajlar 3.516 Çözümler 74 Yer Türkiye Cumhuriyeti 6 Ağustos 2023 #3 radaschumi dedi: Şu anda 8 GB RAM'im var ve 3200 MHz çalışması için BIOS'tan ayar yaptım. Yeni RAM alınca BIOS'tan ayar yapmam gerekecek mi? Genişletmek için tıkla... Frekans değeri farklı ise o frekansa düşürmen veya yükseltmen gerek.
radaschumi dedi: Şu anda 8 GB RAM'im var ve 3200 MHz çalışması için BIOS'tan ayar yaptım. Yeni RAM alınca BIOS'tan ayar yapmam gerekecek mi? Genişletmek için tıkla... Frekans değeri farklı ise o frekansa düşürmen veya yükseltmen gerek.
T The Prodigy Gigapat İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 16 Temmuz 2022 Mesajlar 15.746 Makaleler 3 Çözümler 153 Yer Çanakkale 6 Ağustos 2023 #4 BIOS sıfırlaman iyi olur. RAM'i takmadan önce BIOS pilini sökersin, taktıktan sonra da pili takarsın. Sonrasında XMP açabilirsin. ardanoir dedi: Frekans değeri farklı ise o frekansa düşürmen veya yükseltmen gerek. Genişletmek için tıkla... Aynı anda farklı frekansta çalışmazlar. Anakart otomatik eşitler.
BIOS sıfırlaman iyi olur. RAM'i takmadan önce BIOS pilini sökersin, taktıktan sonra da pili takarsın. Sonrasında XMP açabilirsin. ardanoir dedi: Frekans değeri farklı ise o frekansa düşürmen veya yükseltmen gerek. Genişletmek için tıkla... Aynı anda farklı frekansta çalışmazlar. Anakart otomatik eşitler.
5thAvenue Decapat Katılım 4 Kasım 2022 Mesajlar 1.156 Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek İnşaat - Maliye 6 Ağustos 2023 #5 ardanoir dedi: Frekans değeri farklı ise o frekansa düşürmen veya yükseltmen gerek. Genişletmek için tıkla... Farklı olunca direkt okumuyor diye biliyorum.
ardanoir dedi: Frekans değeri farklı ise o frekansa düşürmen veya yükseltmen gerek. Genişletmek için tıkla... Farklı olunca direkt okumuyor diye biliyorum.
A ardanoir Kilopat Katılım 29 Haziran 2022 Mesajlar 3.516 Çözümler 74 Yer Türkiye Cumhuriyeti 6 Ağustos 2023 #6 5thAvenue dedi: Farklı olunca direkt okumuyor diye biliyorum. Genişletmek için tıkla... Frekans olarak belirttiğim RAM MHz'i.
5thAvenue dedi: Farklı olunca direkt okumuyor diye biliyorum. Genişletmek için tıkla... Frekans olarak belirttiğim RAM MHz'i.
Claiser Kilopat Katılım 24 Mart 2018 Mesajlar 755 Çözümler 5 Daha fazla Sistem Özellikleri Bilgisayar Gigabyte B450M S2H v2.0, AMD R5 5600X, XPG 8+16GB 3200Mhz CL16 Dual Channel, Gigabyte RTX 3070 Monitör Asus ROG Strix XG248Q 23.8" 240Hz 1ms Ekipmanlar Darmoshark M3S 4K Philips Spk 7684 Klavye James Donkey 720 Sanal 7.1 Kulaklık Cinsiyet Erkek Meslek Bilgisayar Teknisyeni, Lojistik Deposu Elemanı, Marangoz 6 Ağustos 2023 #7 Aynı kit veya aynı özellik RAM ise hayır. Hiçbir ayar yapmadan tak çalıştır yapabilirsin.
5thAvenue Decapat Katılım 4 Kasım 2022 Mesajlar 1.156 Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek İnşaat - Maliye 6 Ağustos 2023 #8 ardanoir dedi: Frekans olarak belirttiğim RAM MHz'i. Genişletmek için tıkla... Tamam denedim ben mesela 1600MHz isteyene 1800MHz taktım okumadı tabii laptop olarak konuşuyorum.
ardanoir dedi: Frekans olarak belirttiğim RAM MHz'i. Genişletmek için tıkla... Tamam denedim ben mesela 1600MHz isteyene 1800MHz taktım okumadı tabii laptop olarak konuşuyorum.
radaschumi Kilopat Katılım 18 Kasım 2020 Mesajlar 3.464 Çözümler 28 6 Ağustos 2023 #9 The Prodigy dedi: BIOS sıfırlaman iyi olur. RAM'i takmadan önce BIOS pilini sökersin, taktıktan sonra da pili takarsın. Sonrasında XMP açabilirsin. Aynı anda farklı frekansta çalışmazlar. Anakart otomatik eşitler. Genişletmek için tıkla... BIOS pilini çıkarttıktan sonra beklemem lazım mı yoksa RAM'i taktıktan sonra direkt olarak takayım mı?
The Prodigy dedi: BIOS sıfırlaman iyi olur. RAM'i takmadan önce BIOS pilini sökersin, taktıktan sonra da pili takarsın. Sonrasında XMP açabilirsin. Aynı anda farklı frekansta çalışmazlar. Anakart otomatik eşitler. Genişletmek için tıkla... BIOS pilini çıkarttıktan sonra beklemem lazım mı yoksa RAM'i taktıktan sonra direkt olarak takayım mı?
T The Prodigy Gigapat İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 16 Temmuz 2022 Mesajlar 15.746 Makaleler 3 Çözümler 153 Yer Çanakkale 6 Ağustos 2023 #10 radaschumi dedi: BIOS pilini çıkarttıktan sonra beklemem lazım mı yoksa RAM'i taktıktan sonra direkt olarak takayım mı? Genişletmek için tıkla... 10-20 saniye beklesen yeter. RAM'i takana kadar o süre geçer.
radaschumi dedi: BIOS pilini çıkarttıktan sonra beklemem lazım mı yoksa RAM'i taktıktan sonra direkt olarak takayım mı? Genişletmek için tıkla... 10-20 saniye beklesen yeter. RAM'i takana kadar o süre geçer.