Yeni RAM eklemesi sonrası sistem stabil çalışmıyor

serkan77

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

Sorunsuz kullandığım kendi sistemimde 2X 32 GB 6400MHz RAM'lerim vardı. 2X daha aldım taktım aynı model MHz'den. XMP açık şekilde 6400MHz de sorunsuz çalışan sistem donmaya mavi ekran vermeye başladı. XMP1 profilinden XMP2'ye geçirdim durum değişmedi. 6200'e çektim şu anda donma yapmıyor fakat bazen bazı çalışan uygulamalar stabil çalışmıyor. Arada kapanıyor yeniden başlatıyor. Donanım değişikliğinden sonra oldu bu durum. Yazılımla ilgili sorun mu oldu diye düşündüm ama bu ihtimal daha zor. BIOS'u güncelledim en güncel versiyonda.

Ne yapmam lazım neyi denemem lazım? Bununla ilgili önerisi olan varsa çok sevinirim.

Anakart nedir?

Dosya Ekleri

• 20240810_005102.jpg
    271,4 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Son zamanlarda Intel işlemcilerde sorun var diyorlardı. Arkadaşın sorunu ondan kaynaklanıyor olabilir mi?
Bende ondan şüphelendim şahsen, supermarket simulator oyununda sürekli crash hatası aldım. Sonrasında baktığımda 14. Nesillerdeki genel hatadan olduğunu okumuştum. Burdaki hatalardada sürekli işlemci cpu yazıyor.. senelerdir ıntel kullanırım, sanırım pişman oldum.

Son zamanlarda Intel işlemcilerde sorun var diyorlardı. Arkadaşın sorunu ondan kaynaklanıyor olabilir mi?

Yani, o da var fakat yeni RAM'den sonra olması tesadüf müdür ki?

ASUS TUF Z790 Plus Wi-Fi

G.Skill Trident Z5 RGB Series (Intel XMP 3.0) DDR5 RAM 32 GB (2x16 GB) 6400MT/s

Şu anda yapıyorum, başta henüz fakat kırmızı şekilde uyarılar çıktı bunlar nedir?

Sonuç nedir? Fail herhalde. RAM'in sorunlu.

Yani, o da var fakat yeni RAM'den sonra olması tesadüf müdür ki?

Sonuç nedir? Fail herhalde. RAM'in sorunlu.
Henüz test devam ediyor, ne kadar sürüyor acaba 11 saat sürdüğü videosu var recep baltaş rehber videosunda 64gb ramler için doğru mu ?

Ramdan sonra oldu ama öncesinde şöyle bir durum yaşamıştım , 32gb kullanıyorken pcde gene donma sorunu yaşadım sonrasında ram slotlarını değiştirdim sorun düzelmişti. Buda dipnot. Belki yardımcı olur sorun tespiti adına ?

Memtest86 yapın.
@Vınnnn test tamamlanmış

Buradan ne anlayabiliriz ?

Dosya Ekleri

• 20240810_102140.jpg
    207,9 KB · Görüntüleme: 30
  • 20240810_102200.jpg
    150,6 KB · Görüntüleme: 22
  • 20240810_102230.jpg
    87,4 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
Ramler sorunlu. Bunu anlayabiliriz. Garantiye verin.

Ramler sorunlu. Bunu anlayabiliriz. Garantiye verin.
4 ram de mi sorunlu acaba biraz araştırdım şuanda xmp kapalı şekilde tekrar teste soktum. Normalde birkaç dakika içinde verdiği hataları şuana kadar vermedi. Eğer xmp kapalı şekilde sorun yok ise gene sorunlu diyebilir miyiz ? Sonrasında tek tek kontrol de edebilirim ramleri hangisi sorunlu ise bulmak adına bu şekilde test yapmam doğru olur mu ?

@Vınnnn hocam selam gece xmp açık 6000mhz de test yaptım tekrar sonuç testi geçti bu durumda ne diyebiliriz ?

Dosya Ekleri

• 20240811_111202.jpg
    169,2 KB · Görüntüleme: 24
  • 20240811_111226.jpg
    143,4 KB · Görüntüleme: 22
  • 20240811_111237.jpg
    90,1 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…