Yeni RAM görünmüyor

MelikşahKAYA

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bugün ikinci el yeni bir tam aldım .8 GB Single Channel'dan 16 GB Dual'a geçtim ama RAM'im hala 8 GB gözüküyor. BIOS ve CPU-Z'de yeni aldığım RAM'i tek taktığımda çalışıyor 2 slotlu bir anakartım var ikisi de çalışıyor ama ikisi aynı anda çalışırken 16 olmuyor.

Bu arada RAM'lerin marka modeli aynı sadece MHz değerleri farklı ikisi de Patriot Viper 8 GB CL16 DDR4 ama biri 3000 diğeri 3200MHz

Dosya Ekleri

• F61A2089-3C7B-4AE8-920C-478E2F748923.jpeg
    F61A2089-3C7B-4AE8-920C-478E2F748923.jpeg
    109,1 KB · Görüntüleme: 35
Merhaba bugün ikinci el yeni bir tam aldım. 8 GB Single Channel'dan 16 GB Dual'a geçtim ama RAM'im hala 8 GB gözüküyor. BIOS ve CPU-Z'de yeni aldığım RAM'i tek taktığımda çalışıyor 2 slotlu bir anakartım var ikisi de çalışıyor ama ikisi aynı anda çalışırken 16 olmuyor.

Bu arada RAM'lerin marka modeli aynı sadece MHz değerleri farklı ikisi de Patriot Viper 8 GB CL16 DDR4 ama biri 3000 diğeri 3200MHz.

Slotun bozuk olup olmadığını kontrol ettiniz mi?

Slotun bozuk olup olmadığını kontrol ettiniz mi?
Evet iki slot var ikiside çalışır durumda

Eğer çalışıyorsa yeni aldığınız RAM'ı tek başına deneyin.

Yeni aldığınız RAM ya bozuk ya da eski RAM ile yeni RAM uyuşmuyor.

Hocam yeni aldığım tam tek çalışıyor ayrıyeten ikisi birebir aynı sadece MHz değerleri farklı ben zate düşük olanın MHz değerinde çalıştırıyorum

Evet denedim hala aynı ve bilgisayarı açarken birkaç kez kendiliğinden kapanıp açılıyor.

Evet iki slot var ikisi de çalışır durumda.

Hocam yeni aldığım tam tek çalışıyor ayrıyeten ikisi birebir aynı sadece MHz değerleri farklı ben zate düşük olanın MHz değerinde çalıştırıyorum.

MHz değeri yüksek olanı sağa tak dene bir de ve ayrıca BIOS sıfırlayıp denedin mi?

Denetim masasında 16 GB ama kullanılabilir 8 gösteriyor sağ üstte.

MHz değeri yüksek olanı sağa tak dene bir de ve ayrıca BIOS sıfırlayıp denedin mi?

Slotları değiştirip denedim BIOS'u da sıfırladım hala aynı.

Dosya Ekleri

• BDA24E0C-3F5F-4180-9456-EB10B553B096.jpeg
    BDA24E0C-3F5F-4180-9456-EB10B553B096.jpeg
    104 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleyen: Moderatör:
Denetim masasında 16 GB ama kullanılabilir 8 gösteriyor sağ üstte.

Slotları değiştirip denedim BIOS'u da sıfırladım hala aynı.

Bu sorunun aynısını yaşayan kullanıcılar var. Arkadaşım da yaşadı. İşlemcisini çıkarıp takmasını söyledim. Çıkarıp taktı ve sorun çözüldü. Soğutucunun aşırı baskı uygulamasından kaynaklı bir problem gibi geliyor bana. İçindeki bellek kontrolcüsü düzgün çalışamıyor olabilir.

İşlemciyi çıkarıp takın, taktıktan sonra soğutucuyu aşırı derecede sıkmayın. Zorlandığı yerde hafif döndürüp bırakın. Tam olarak bu şekilde çözdük çünkü sizde işe yarar mı bilmem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı