Merhaba bugün ikinci el yeni bir tam aldım .8 GB Single Channel'dan 16 GB Dual'a geçtim ama RAM'im hala 8 GB gözüküyor. BIOS ve CPU-Z'de yeni aldığım RAM'i tek taktığımda çalışıyor 2 slotlu bir anakartım var ikisi de çalışıyor ama ikisi aynı anda çalışırken 16 olmuyor.
Bu arada RAM'lerin marka modeli aynı sadece MHz değerleri farklı ikisi de Patriot Viper 8 GB CL16 DDR4 ama biri 3000 diğeri 3200MHz
Merhaba bugün ikinci el yeni bir tam aldım. 8 GB Single Channel'dan 16 GB Dual'a geçtim ama RAM'im hala 8 GB gözüküyor. BIOS ve CPU-Z'de yeni aldığım RAM'i tek taktığımda çalışıyor 2 slotlu bir anakartım var ikisi de çalışıyor ama ikisi aynı anda çalışırken 16 olmuyor.
Bu arada RAM'lerin marka modeli aynı sadece MHz değerleri farklı ikisi de Patriot Viper 8 GB CL16 DDR4 ama biri 3000 diğeri 3200MHz.
Bu sorunun aynısını yaşayan kullanıcılar var. Arkadaşım da yaşadı. İşlemcisini çıkarıp takmasını söyledim. Çıkarıp taktı ve sorun çözüldü. Soğutucunun aşırı baskı uygulamasından kaynaklı bir problem gibi geliyor bana. İçindeki bellek kontrolcüsü düzgün çalışamıyor olabilir.
İşlemciyi çıkarıp takın, taktıktan sonra soğutucuyu aşırı derecede sıkmayın. Zorlandığı yerde hafif döndürüp bırakın. Tam olarak bu şekilde çözdük çünkü sizde işe yarar mı bilmem.