Yeni RAM görünmüyor

MelikşahKAYA

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bugün ikinci el yeni bir tam aldım .8 GB Single Channel'dan 16 GB Dual'a geçtim ama RAM'im hala 8 GB gözüküyor. BIOS ve CPU-Z'de yeni aldığım RAM'i tek taktığımda çalışıyor 2 slotlu bir anakartım var ikisi de çalışıyor ama ikisi aynı anda çalışırken 16 olmuyor.

Bu arada RAM'lerin marka modeli aynı sadece MHz değerleri farklı ikisi de Patriot Viper 8 GB CL16 DDR4 ama biri 3000 diğeri 3200MHz

Dosya Ekleri

• F61A2089-3C7B-4AE8-920C-478E2F748923.jpeg
    109,1 KB · Görüntüleme: 35
Benim düşüncem MHz farklı diye inat yapıyor sanki anakart. ChatGPT'ye sordun mu belki yardımcı olur

200MHz'ye de alınmaz herhalde.

Deneyeceğim ama olacağını düşünmüyorum çünkü bilgisayar RAM'ı görüyor ama çalıştırmıyor gibi sanırım BIOS'ta herhangi bir değişiklik yaptığımda dahi sistem elektrik gitmiş gibi kapanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Anakartın ne kadar desteklediğine bakabilirsin belki o yüzden de olabilir BIOS sıfırlamak için BIOS pilini çıkaranlar da var ama onun hakkında pek bilgim yok.

Anakartım MSI B450M-A Pro Max 64 GB ve 4133MHz desteği var.

Son düzenleyen: Moderatör:
İki RAM'inde marka ve modellerin ismini alabilir miyim?

Patriot Viper 8 GB DDR4 CL16 ikisi de sadece biri 3000 diğeri 3200 MHz.

Sorunu çözdüm. Bilgisayarı arka Power tuşundan kapatıp BIOS pilini çıkartıp taktım. Çok saçma olsa da işe yaradı. Konu kapanabilir.

Dün düzelmişti bugün yine aynı sorun ortaya çıktı denildiği gibi işlemciyi söküp takmama rağmen..

CPU Z de de böyle gözüküyorlar

Son düzenleme:

Her bilgisayar (yani anakart) maximum destekleyeceği RAM kapasitesi ve frekansı (hafıza bus hızı) bulunur. Yani siz 32 GB RAM'i uysa bile maximum 16 GB destekleyen bir anakartta çalıştıramayabilirsiniz. Çalışsa bile maximum 16 GB'ını kullanabilirsiniz. Bununla beraber frekansın (1333 MHz, 1600 MHz, 2400 MHz) anakarta uyumlu olması gerekiyor. Bu nedenle öncelikle bilgisayarın sahip olduğu anakartın destekleyebileceği RAM kapasite ve frekansını öğrenmeniz gerekiyor. Bunu anlamak için aynı şekilde bilgisayarın kullandığı anakartın marka modelini öğrenerek resmi sitesinden detaylara bakmanız gerekiyor.

Daha önce yazdığım gibi 4133MHz ve 64 GB RAM destekliyor.

Daha önce yazdığım gibi 4133MHz ve 64 GB RAM destekliyor.

Tanıdığım bilgisayarcı ya sorduğum da bu biraz şans işi dedi MHz farklı olduğunda çalışabilir dedi çalışmayadabilir dedi ayrıca RAM'i 2. el almışsın almadan önce düzgün çalışıyor mu diye test yaptırdın mı RAM'in bozuk olma durumuda olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…