Yeni RAM sonrası mavi ekran

batuhandivrik

Megapat
Daha fazla  
Merhaba eskiden 2x8 3000 MHz kullanıyordum ancak bazı durumlardan sistemden çıkardım 2 hafta önce şimdi tek olarak 16 GB 3000 MHz aldım ve sürekli mavi ekran hatası yemeye başladım format attım ancak nafile hiçbir şey değişmedi. Ne yapmam gerekiyor. Anakartım ASUS Z390-A aldığım RAM XPG D41 3000 MHz 16 GB RAM.

Merhaba eskiden 2x8 3000 MHz kullanıyordum ancak bazı durumlardan sistemden çıkardım 2 hafta önce şimdi tek olarak 16 GB 3000 MHz aldım ve sürekli mavi ekran hatası yemeye başladım format attım ancak nafile hiçbir şey değişmedi. Ne yapmam gerekiyor. Anakartım ASUS Z390-A aldığım RAM XPG D41 3000 MHz 16 GB RAM.
Hocam öncelikle dual channel dan vazgeçmek iyi olmamış. Kontrol ettiğim anakartınızın XPG RAM desteği yok muhtemelen o yüzden alıyorsunuz mavi ekran. Neredeyse tüm RAM markalarının çeşitli modellerine desteği var ama XPG yok.

Öncelikle büyük bir hata yapmışsın. Dual Channel daha çok performans verir. Zaten RAM'lerin hızları da aynı. Ama mavi ekran hatasının nedeni RAM'in bozuk olduğu anlamınada gelebilir. RAM'i başka bir PC'de deneyin.
Biliyorum ancak ileri de bir 16 daha ekliyip yine dual kullanacağım. Rami başka pc de denedim bir sorun yaratmadı anlamadım.
Hocam öncelikle dual channel dan vazgeçmek iyi olmamış. Kontrol ettiğim anakartınızın XPG RAM desteği yok muhtemelen o yüzden alıyorsunuz mavi ekran. Neredeyse tüm RAM markalarının çeşitli modellerine desteği var ama XPG yok.
Sattığım ram de xpg aynı modeldi.

Biliyorum ancak ileri de bir 16 daha ekliyip yine dual kullanacağım. Rami başka pc de denedim bir sorun yaratmadı anlamadım.

Sattığım ram de xpg aynı modeldi.
Olabilir fakat tek modül 16'da sorun çıkarmıştır belki de o yüzden her zaman uyumluluk listesinden bakmak lazım, iade şansınız varsa uyumluluk listesinden bir RAM seçin derim.

Anakartını RAM girişleri fark etmeden hasar görmüş veya bozulmuş olabilir. Anakartınıda imkanın varsa başka PC'de test et.
Ama ram slotları hasar görse böyle olmaz ki hiç görmez görüyor ve bunu her zaman gta 5 e girdiğim de yapıyor. Gta 5 giriyorum 2 dakika sonra mavi ekran csgo da falan yapmadı 2 saat oynadım.

Ama ram slotları hasar görse böyle olmaz ki hiç görmez görüyor ve bunu her zaman gta 5 e girdiğim de yapıyor. Gta 5 giriyorum 2 dakika sonra mavi ekran csgo da falan yapmadı 2 saat oynadım.
Başka bir bilgisayarda GTA 5'te denediğinizde yapmadı mı?

Başka bir bilgisayarda GTA 5'te denediğinizde yapmadı mı?
Yapmadı.
Öncelikle BIOS girip sıfırlamak olacaktır. Ardından sistemi başlatıp deneyin. Tekrar olursa, BIOS güncelleyin.
Bios default ayarları aldım olmadı ancak bios pilini söktüm ve cmos sanırım onu yaptım. Şu anlık bir sorun yaşamadım gta 5 girdim ve 1 2 saat kadar oynadım yine bir sorun yapmadı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı