Merhaba, çoğu sorunumun çözümü için forumdan faydalanıyordum. Fakat bu sefer çözemediğim bir sorun için üye oldum ve ilk mesajımla sizlerden yardım rica ediyorum. Elimden geldiğince detaylı açıklamaya çalışacağım.
Bazen durduk yere, bazen Chrome kullanırken, bazen Steam üzerinden oyuna çalıştır dediğim anda, bazen oyun içerisinden ana-menüye dönerken değişik ve random zamanlarda mavi ekran hatası alıyorum. Bazense, sistem mavi ekran hatası vermeden direkt kendini resetliyor.
Forumda gördüğüm ve araştırabildiğim her yöntemi denedim. (Sfcscan, DISM, sistemi formatlayıp sıfırdan kurma, tüm driverlar ve Windows güncel, BIOS güncel, GPU'da herhangi bir OC yok, CPU Max: 72 derece, GPU sıcaklığı Max: 85)
Memtest86 sonucu temiz çıktı, sonuca ilişkin görüntü:
-BIOS'ta yaptığım tek ayar, AI Overclock Tuner => Expo2 ve CPU Core Ratio = AI Optimized. Bu iki değişiklikten başka BIOS'ta bir değişiklik yapmadım.
Mavi ekran almadığım zamanlar için olay görüntüleyiciden birkaç örnek:
Zahmet verip vaktinizden ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Gerçekten çözüm noktasında fikrim kalmadı.
OC ve Undervoltage konularında oldukça zayıfım. Hele ki yeni seri işlemciler konusunda epey uzak kaldım.
Bu nedenle stok ayarlar dışında pek bir değişiklik yapmadım/yapamadım.
Kıymetli geri dönüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Hocam görüntüdeki aygıtların hepsi güncel gözüküyor.
Sitesinden indirdiğim MediaTek-Wifi Driver V3.3.0525 rardan çıkardığım halde, setup dosyasını tıkladığım zaman herhangi bir kurulum başlamıyor. Asus ile irtibata geçeceğim fakat sizlerin bir önerisi var mı?
Teşekkürler.
Mediatek Hem wifi hem bluetooth, Asus'un sitesindeki en güncel sürüm gözükmekte.
Alternatif öneriniz var mı acaba?
-----
Güncel Mesaj:
27.12.2022 tarihi itibari ile almış olduğum mavi ekrana ilişkin minidump dosyası:
An itibari bilgisayara format atıp windows 11 home kurulumu sağladım. Sadece asus üzerinden driverlar, ekran kartı driverını ve steelseries/logitech driverlarını kurdum.
Hiçbir şey yapmazken mavi ekran almaya devam ediyorum.
Çaresizce yardımlarınızı rica ediyorum.
X.M.P açık mı? Açık ve kapalı olarak RAM testi yapabilir misiniz? Konudaki testte nasıldı? Disk ya da RAM kaynaklı kanımca, disk sağlıklarını da paylaşabilir misiniz?
SSD saÄlıÄını nasıl kontrol edeceÄinize bu yazımızda kapsamlıca deÄiniyoruz. Yakın zamanda Crucial'ın P5 model SSD'sini ölüm testine soktuk ve kısa sürede
RAM'lerinizi test etmek için kullanabileceğiniz en kapsamlı yazılım Memtest86'dır. Aracı USB belleğe yazmak için: Bu video rehberde Memtest86 ile belleklerinizi nasıl test edeceğinizi öğrenebilirsiniz: Adım adım: Öncelikle yazılımı buradan indirin. UEFI desteği olmayan eski sistemler...
X.M.P açık mı? Açık ve kapalı olarak RAM testi yapabilir misiniz? Konudaki testte nasıldı? Disk ya da RAM kaynaklı kanımca, disk sağlıklarını da paylaşabilir misiniz?
SSD saÄlıÄını nasıl kontrol edeceÄinize bu yazımızda kapsamlıca deÄiniyoruz. Yakın zamanda Crucial'ın P5 model SSD'sini ölüm testine soktuk ve kısa sürede
RAM'lerinizi test etmek için kullanabileceğiniz en kapsamlı yazılım Memtest86'dır. Aracı USB belleğe yazmak için: Bu video rehberde Memtest86 ile belleklerinizi nasıl test edeceğinizi öğrenebilirsiniz: Adım adım: Öncelikle yazılımı buradan indirin. UEFI desteği olmayan eski sistemler...
Hocam mem86 test sonucunu tekrar paylaşıyorum, test yaparken expo-2 ayarı açık durumdaydı. 0 hata ile PASS sonucunu aldım. (BIOS'ta yaptığım tek ayar, AI Overclock Tuner => Expo2 ve CPU Core Ratio = AI Optimized. Bu iki değişiklikten başka BIOS'ta bir değişiklik yapmadım.)
Akşam HD TUNE testini yapıp paylaşacağım.
@Dümdüz Hocam HD Tune sonucu aşağıdadır.
Burada da bir hata gözükmüyor...
Hevesim iyice kursağımda kaldı
28.12.2022
OCCT ile 15 dakikalık power testi (SSE) yaptım, herhangi bir hata vermedi, PSU'dan şüphelenmeye başlamıştım. (Sıcaklık değerleri/güç tüketimi)