- RAM
- CORSAIR VENGEANCE 32GB (2X16GB) 6000MHZ CL36 DDR5 AMD EXPO RAM
- SSD veya HDD modeli
- CORSAIR 1TB MP600 CORE XT PCIE GEN4 NVME M.2 2280
- Ekran kartı
- GIGABYTE GEFORCE RTX 4080 SUPER WINDFORCE V2 16GB
- Anakart
- GIGABYTE B650M D3HP 7600MHZ(OC) DDR5 SOKET AM5 M.2
- İşlemci
- Ryzen 7 7800X3D
21.12.2024 tarihinde Pckolik sitesinden satın aldığım sistemi teslim aldım. Sistemi kurarken aşağıdaki işlemleri sırasıyla gerçekleştirdim:
Genel kullanımdayken (tarayıcıda gezinme, hafif işlemler sırasında) bilgisayar bir anda tamamen dondu. Sadece mouse değil, tüm sistem tepkisiz hale geldi. Bir süre bekledim ancak düzelmeyince durumu kayda aldım. Ardından bilgisayarı güç tuşuyla kapatmak zorunda kaldım.
Donma anında çektiğim videoya şuradan erişebilirsiniz.
2. Gün - 23.12.2024:
Bugün Chrome'da sekmeler arasında gezinirken, ChatGPT'nin içeriği ekran üzerinde "asılı kaldı". Sekmeler arasında geçiş yapmama rağmen bu durum yaklaşık 30 saniye ila 1 dakika arasında devam etti. Bilgisayar o sırada donmuş gibi davranmasa da görsel bir problem yaşandı.
Örnek görsel:
Bu sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu anlamak için önerilerinizi ve benzer durum yaşayanların tecrübelerini merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
PSU: CORSAIR RMe Serisi RM850e 850W
- BIOS güncellemesi yaptım.
- Windows 11 Pro kurulumu gerçekleştirdim.
- Windows Update üzerinden tüm güncellemeleri yükledim.
- Gigabyte Control Center içerisindeki driverları kurdum.
- Anakart ve ekran kartı driverlarını, üreticilerin kendi resmi sitelerinden indirerek yükledim.
- BIOS üzerinden RAM'lerimi EXPO profilinde çalışacak şekilde ayarladım.
Sorunlar
1. Gün - 22.12.2024:Genel kullanımdayken (tarayıcıda gezinme, hafif işlemler sırasında) bilgisayar bir anda tamamen dondu. Sadece mouse değil, tüm sistem tepkisiz hale geldi. Bir süre bekledim ancak düzelmeyince durumu kayda aldım. Ardından bilgisayarı güç tuşuyla kapatmak zorunda kaldım.
Donma anında çektiğim videoya şuradan erişebilirsiniz.
2. Gün - 23.12.2024:
Bugün Chrome'da sekmeler arasında gezinirken, ChatGPT'nin içeriği ekran üzerinde "asılı kaldı". Sekmeler arasında geçiş yapmama rağmen bu durum yaklaşık 30 saniye ila 1 dakika arasında devam etti. Bilgisayar o sırada donmuş gibi davranmasa da görsel bir problem yaşandı.
Örnek görsel:
Bu sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu anlamak için önerilerinizi ve benzer durum yaşayanların tecrübelerini merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
PSU: CORSAIR RMe Serisi RM850e 850W