Yeni sistem açılmıyor

UmutSavci

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Dün yeni sistemimi aldım. Ama nedense anakarta güç giderken yani ışığı yanıyor ama. Kasanın Power tuşuna basıyorum etki etmiyor.
HDD LED -reset pw(üstene Power sw) ve yanına Power LED +- olarak yerleştirdim ama sonuç tuş çalışmıyor. Problem ne olabilir?

Bunun tuşla bir ilgisi olmayabilir. Bizim topladığımız bir sistemde bozuk PSU yüzünden anakart güç alıyordu, tuş da bağlıydı ama aynı sizdeki gibi sistem tepki vermiyordu.

Kaldı ki güç tuşunda + - yönün bir önemi yok. + ve-, LED bağlantılarından geçerli: HDD LED, Power LED gibi.

Birden çok sebebi olabilir. Sistemi yazın, 24 PIN ve CPU 8 PIN fotolarını paylaşın. Başka bir PSU ile deneyin.

Merhaba. Aldığım sistem budur. PSU da bu. Acaba yardım eder misin?

Umut Bey ekran kartına takılacak 8 PIN (6+2) kablosunu gidip CPU PIN yuvasına takıyorsunuz. Bu işlem anakarta zarar verebilir!

CPU güç yuvasına CPU 8 PIN kablosunu takacaksınız.

Ayrıca bu PSU'yu kim seçti? PSU kaliteli lakin bu sistem için uyumsuz! Çift 8 PIN CPU bağlantısı yok.

Hangisini alabilirim. Mediamarkt iade alır mı? Deneyeceğim. Of tamamen uyumsuz mu?

Tamamen uyumsuz değil. Çoğu anakart tek 8 PIN CPU ile de açılır. Öte yandan işlemciye overclock yapamazsınız tek 8 PIN CPU bağlantı ile.

Mediamarkt, hele ki Almanya, hiç sorun çıkartmadan alır diye düşünüyorum.

Çift 8 PIN CPU bağlantısı olan bir ürün alacaksınız.

3 kablo var boşta. 2 yer var takılacak ama çözemedim

Öneri yapar mısınız. Gidip alayım. mediamarkt.ch üzerinden bakıp. Sadece coolermaster vardı.

Tamam, şimdi oldu.
  • Sağdaki ve soldaki kablo ekran kartı için sadece! Üstünde zaten 6+2 PIN PCIe yazıyor.
  • Ortadaki örgülü kablo CPU kablosu. Onu yukarıda sağdaki 8 PIN yuvaya takın, sistem çalışacaktır.
Haber verin durumdan.
Öneri yapar mısınız. Gidip alayım. mediamarkt.ch üzerinden bakıp. Sadece coolermaster vardı.

Buyurun, bizim ofiste kullandığımız ürün:

Pahalı derseniz başka ürün de bakabilirim.

Son düzenleme:

Tekrar denedim. Çalışmamakta. Acaba kasa arızalı olabilir mi? Kasanın kendisinin Power tuşu kablosu vb. Ürüne bakıyorum şimdi.
Evet pahalı biraz: / Max 80 kadar verebilirim.
Acaba anakartta mı sorun var yoksa kasadan gelen kabloda mı merak ediyorum. Buradaki bilgisayarcıya götürüp montaj yaptıracaktım 150 frank dedi. Ve önceki sistemi de böyle toplamıştım problem yoktu :/

Son düzenleyen: Moderatör:
Acaba kasa arızalı olabilir mi?

Kasanın pek bir önemi yok.
  • Anakart 24 PIN iyice yerine oturdu
  • CPU 8 PIN takıldı
  • Ekran kartı güç bağlantısı yapıldı
Bunlar olduysa sistem açılmalı. Olmadı, güç tuşunun bağlantısını söküp tornavida ile zaten kendiniz kısa devre yapabilirsiniz, doğru yere değdirdiğinizden eminseniz.

Çift 8 PIN bağlantılı en uygun fiyatlı model:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…