Yeni sistem alındığında yüklenmesi gereken programlar

quelthras

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Aşağıdaki laptopu sipariş verdim. Sormak istediğim Windows kurduktan sonra ihtiyaç olan programlar nelerdir? FPS izleme, sıcaklık ölçme veya oyunu daha iyi optimize etmek için önerileriniz var mı? Dikkat etmek gereken hususlar nelerdir? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner(FPS sıcaklık izleme), FurMark(ekran kartına yük bindirme ster test,) Cinebench(işlemci stres test.

MSI Afterburner ile bilgisayarınızın bileşenlerinin sıcaklığını, ne kadar güç çektiğini, % kaç kullanıldığını öğrenebilir ve OC yapabilirsiniz. Onun dışında Nvidia'nın sitesinden ekran kartınızın sürücüsünü kurun. Ve tavsiyem işletim sistemi olarak Windows 10 kullanmanız. Windows 11 tavsiye etmiyorum.

MSI Afterburner ile bilgisayarınızın bileşenlerinin sıcaklığını, ne kadar güç çektiğini, % kaç kullanıldığını öğrenebilir ve OC yapabilirsiniz. Onun dışında Nvidia'nın sitesinden ekran kartınızın sürücüsünü kurun. Ve tavsiyem işletim sistemi olarak Windows 10 kullanmanız. Windows 11 tavsiye etmiyorum.
Overclock yapmaya gerek var mı? Laptopa yük bindirir mi ekstradan yoksa sadece enerji tüketimi mi artar?

Overclock yapmaya gerek var mı? Laptopa yük bindirir mi ekstradan yoksa sadece enerji tüketimi mi artar?
Overclock hız aşırtmadır. Performans artışı sağlar ama sıcaklıklar artar. Sıcaklıklar çok artarsa laptopun ömrü kısalabilir ama sıcaklıklar iyiyse ömrü kısalmaz. Onun dışında laptoplarda OC yapmaya sıcak bakmıyorum. Enerji tüketimi de artar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı