Yeni sistem alındıktan sonra ne yapılmalı?

Lemrado

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yeni topladığım sistemde verimli çalışmayan, sorun teşkil eden ya da tam performans vermeyen bir parça var mı diye kontrol etmek istiyorum. Hangi testleri yapmalıyım? Ayrıca, otomatik sürücü yükleme programı kullanmak istemediğim için tüm sürücüleri kendim yüklemek istiyorum. Buna göre A’dan Z’ye yüklemem gereken tüm sürücüleri nasıl öğrenebilirim? (BIOS güncellemesini yaptım.)

Sistem özellikleri:

Anakart: MSI X670E Gaming Plus
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D
Ekran Kartı: Galax RTX 4070 Ti Super
Soğutma: MSI MAG CoreLiquid E360
RAM: Lexar Ares 32 GB (2X 16 GB) DDR5 6400MHz CL32
Depolama: Kingston Renegade SRNGD 2TB
PSU: Corsair RM850E 80 Plus Gold

Son düzenleme:
Hocam hayırlı olsun. Öncelikle bir nazar duası gerekir

Sonrasında OCCT programını yükleyerek oradaki Power testini 20-30 dakika kadar çalıştırıp sistemin yük altında ısı değerlerini ve bir hata alıp almadığını kontrol edin. Power tüm sisteme yük bindirdiğinden aynı zamanda PSU testi gibi de olur. PSU'nuz sisteminiz için yeterli mi değil mi anlarsınız. Ama burada en önemli olan sıcaklıklar. Eğer kasanız iyi hava almıyor veya yetersiz soğutma sistemi kullanıyorsanız burada anlarsınız.

İşlemciniz direkt 90 derece ve üstlerine çıkıyorsa, ekran kartınız da 80 derecelerin üzerini görüyorsa o zaman kasanızın hava akışı veya soğutma tercihinizde bir eksiklik var demektir.

Sürücüler için önceliği Windows update'e bırakabilirsiniz. Ardından MSI Center ile anakartınızdaki tüm donanımların sürücülerini, Nvidia APP ile de ekran kartı sürücünüzü kurmanız yeterli.

Ram'lerin DOCP veya EXPO vb kilitlerinin açıldığına emin olun BIOS üzerinden. Ayrıca işlemcinizi de soğutmanıza güveniyorsanız AMD Ryzen Master ile güvenli ve maksimum potansiyelde kullanmak için optimize edebilirsiniz.

Son düzenleme:
BIOS güncellemesi yapıldıysa ekran kartı, ethernet wifi sürücüleri, ses sürücüleri vs yükleyin tekrar test yapın. MSI Afterburner, Ryzen Master gibi programlar kullanmanıza pekte gerek yok sistem çoğu oyunu ve programı rahatlıkla açar.

Hocam iyi dilekleriniz için minnettarım, ayrıca verdiğiniz bilgiler içinde çok teşekkür ederim, tam olarak aradığım bilgiler bunlardı, bu mesajı rehber olarak kullanıp hepsini gerçekleştireceğim

Çok iyi sistem güle güle kullan. Sürücüleri güncelle yeter
Çok teşekkür ederim hocam

Çok teşekkürler hocam

Hayırlı olsun.
Teşekkür ederim hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…