Yeni sistem, eski kasaya takılır mı?

Yavyz

Hectopat
Daha fazla  
Şu anki kasam çok büyük çok yer kaplıyor. Eski bir PC kasam var istediğim boyutlarda ama 2007-2010 senesinden kalma. Sistemi ona aktarmak istiyorum anakart vs problem çıkartır mı? Vida deliklerinin uymaması ya da lehimlerin kasaya temas etmesi gibi.

Valla hocam kasa dediğiniz boş bir kutu bileşenler sorun çıkarmaz, ama dediğiniz gibi vidaların v.s uyup uymamasını bakmadan bilemeyiz, tavsiyem sadece anakartınız ITX mi ATX mi onu kontrol edin sonra internetten kasanızın ölçülerine bakın bu şekilde bilgi edinebilirsiniz direk anakartı takıp kontrol etmekle uğraşmak istemiyorsanız. bende GTX 1660'lı sistemi hurdacıdan aldığım kasaya kurmuştum 1 sene civarı öyle kullandım.

Sıkıntı. Anakartın vida delikleri uymayabilir, ekran kartı sığmayabilir, varsa kule tipi soğutucu sığmayabilir, fan takacak yer olmayabilir. Bunların hiçbiri problem çıkarmasa bile eski tip kasalar genelde kapalı kutu şeklinde oluyor, soğutma konusunda ciddi sıkıntı yaşarsınız.

Anakartının boyutlarını (m-atx, atx) kasan destekliyorsa takabilirsin. Bunlar standart zaten. Lehimlerin değmemesi için yükseltme vidaları kullanıyor.
Yaşayacak olduğun sorun arkadaşın dediği gibi soğutma konusunda olur.

Kendim AM5 sistemi eski bi kasaya monte ettim, cpu-gpu pek sorun olmuyor ama kasanın sadece ön altında fan olduğundan anakart chipseti fazla ısınıyordu. Bu yüzden önde üç fanlı kasaya geçtim sorun çözüldü. İlave olarak pasif soğutması olan nvme ve ram sıcaklığında yüksek değerler görebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…