Çözüldü Yeni sistem görüntü vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

talha tosun

Decapat
Öncelikle merhabalar yeni bir sistem aldım ve kurulumunu yaptım. B450M anakarta ve RX570 harici ekran kartına sahip. Elimde olan monitör VGA destekli. Anakartımda VGA çıkışı var ben de anakarta takıp monitörü bağladım fakat görüntü alamıyorum. Sorun nedir acaba yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun bir çok nedenden kaynaklanıyor olabilir. Buna herhangi bir kabloyu yanlış takmanız veya tam takamamanız sebebiyet verebilir. Ekranın monitore yansımamasının sebeplerinden biri de RAM'dir. Ramlerin düzgün takılı olduğundan emin olun.

Merhaba aynı sorun bendede var. Bilgisayar da bütün parçalar bileşenler çalışıyor. Ekrana görüntü gelmiyor. Bilgisayardan bip sesi gelmiyor. Kasanın ön panelde ki, güç tuşu yanmıyor. Bu sorunun aynısını yaşayan varsa bana yardımcı olabilir mi ?

Sorun bir çok nedenden kaynaklanıyor olabilir. Buna herhangi bir kabloyu yanlış takmanız veya tam takamamanız sebebiyet verebilir. Ekranın monitore yansımamasının sebeplerinden biri de RAM'dir. Ramlerin düzgün takılı olduğundan emin olun.

Onları doğruladım ramin slotunu falanda değiştirdim fakat problem aynı her şeyi doğru taktığımdan eminim sadece reset power ledi taktığımız o küçük şeyleri takarken yönüne bakmadım doğru taktım ama ne tarafa dönük olduğuna bakmadım ki power tuşum falan çalışıyor
Ekran kartına takmanız gerekmiyor mu VGA girişini?

Ekran kartımda VGA çıkışı bulunmuyor anakartım da var bende mecburen ona taktım. Bugün vatan bilgisayara götürüp yardım almayı düşünüyorum. Merak ettiğim herhangi bir arıza olabilir mi yanmış bir parça olabilir mi beni panik yaptıran durum bu arkadaşlar.
Sistemin açıldığına emin misiniz?

Kasadaki tüm bileşenler görünürde çalışıyor. Ekran kartı fanı işlemci fanı masa üzerindeki fanlar fakat görüntü alamadığımdan çalışıp çalışmadığına kesin karar verebileceğim bir parça yok.

Ekran kartın anakarta takılıysa onboard olarak çalişmaz .Onun için ekran kartini sökerek çalistirmayi dene.

İşlemcinizin grafik birimi varsa anakarttan çalıştırabilirsiniz, eğer yoksa ekran kartina takmaniz lazım kabloyu yoksa çalişmaz.

Işlemcide ekran kartı yok,monitoru ekran kartına takacaksın. Anakarta değil. Ekran kartında VGA girişi yoksa VGA>Hdmi dönüştürücü alıp öyle takarsın.

İşlemcinizin grafik birimi varsa anakarttan çalıştırabilirsiniz, eğer yoksa ekran kartina takmaniz lazım kabloyu yoksa çalişmaz.
Yani diyorsunuz ki şu an çalışmaması normal ekran kartından çıkış alırsan çalışır doğru mudur arkadaşlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı