Yeni sistem mi alınmalı mevcut sistem mi güncellenmeli?

Neden bütçeyi zorlamanız gerekiyor anlamadım piyasaya bakmadım ama RTX 4070Tİ 0'ı 24k 2. eli 20k civarına bulunması lazım. Sizin zaten 21-22 k civarı paranız kalıyordu.
28-29 bine yakın para kalıyor hocam. Merak ettiğim en altta attığım anakart bu sistem için nasıl iş görür mü?

Çok teşekkürler hocam. Belirttiğim gibi bu işlemciyi elden çıkarırsam ilerde durumum düzeldiğinde çok pişman olucam ama şimdiden buna uygun bir şeyler dizersem ileride tekrardan işler yoluna girdiğinde daha iyi parçalarla değiştirebilicem.

Bir de hocam genel olarak soruyorum. 13900kf ile rtx 3090 darboğaz yapar mı?

Son düzenleme:

Hocam 3090 ve 13900KF dediğiniz şeyleri 1 yıl önce deseniz anlardım fakat koskoca AM5 + 4070 hatta 4070 Ti durarken i9'a onca para harcayıp üstüne 3090 almanız komik. Hem PSU hem de Kasa için boş maaliyet yapacaksınız. 10 bine satın sistemi gidip 40 bine 4070 toplayın. Hatta paranız varsa 45 bine 4070 Ti + AM5 toplayın. Ayrıca 3090 için 720P'de bile darboğaz yapmaz o işlemciyle beraber. 5600 bile kaldırır bence 3090'ı 2K'da az darboğaz ile.

Paylaştığınız RAM'lerin fiyatı, özelliklerine göre gayet iyi gibi duruyor. Benzer MHz ve CL gecikme değerlerine sahip RAM'lerin fiyatları 4.500 lira bandında dolanıyor. Nasıl yapmaya karar verdiniz? Kendi tavsiyemi tekrar hatırlatayım. Paylaştığınız RAM'leri ve anakartı çok beğendim, o ürünleri alırsanız yaklaşık 8.400 lira ederler. Geriye ekran kartı için yaklaşık 21 bin lira kalır. PSU ve kasayı güzel bir fıyata satıp bu kasa ve PSU'yu alarak yaklaşık 3.500 lira kasadan, 5 bin lira da PSU'dan olmak üzere 8.500 lira daha bütçe yaratırsanız ekran kartı için kullanılabilir limit 29 bin küsur olur. Maalesef en ucuz 4080 35.5 bin liradan başladığı için 4070 Ti modellerine bakmanız gerekiyor. 28-29 bin bütçe için 4070 Ti ekran kartı önerisi için tekrardan bir başlık açarsanız daha yararlı olacaktır. Ayrıca 2 tane 1TB SSD almak yerine 1 tane 2TB Kingston KC3000 modelini 600 lira daha düşüğe alabilirsiniz, ancak bunu için, 2TB modelin iyi olup olmadığını araştırıp elinizdekileri satmakla uğraşır mısınız onun tercihi size kalmış.

Anladım hocam, değerli öneriniz için teşekkürler fakat neden işlemciyi elden çıkarmak istemiyorum. Önceliğim işlemci ile beraber oluşturabileceğim seçenekler eğer olmazsa sizin dediğin gibi yapacağım teşekkürler.

Tabii ki düşünürüm hocam. Fiyatları pahalı olduğundan onları satıp artan parayla dediğiniz gibi bir şey yapmak tabii ki de mantıklı. SSD konusunda zamanında araştırmıştım 1 tb olanlar performans açısından daha verimli oluyormuş bu senaryoda ssd yi satıp o şekilde bir şey yapmayı düşünmüyorum. Bir de hocam rica etsem discord kullanıcı adınızı verebilir misiniz?

Bir de hocam rica etsem Discord kullanıcı adınızı verebilir misiniz?

- Ancak sistem toplama, montajı ile ilgili sorularınız varsa maalesef pratik bilgim hiç yok. Sadece kısa bir süre önce kendime bilgisayar alacağım için öğrendiğim az biraz teorik bilgi o kadar.

Son düzenleme:

Hocam PC toplamayı bilsem de Anakart, PSU, Kasa hakkında bilgisi olan insanlar daha iyi öneri yapar bence. Ben size Sadece işlemci, ekran kartı, RAM ve SSD gibi konularda yardımcı olabilirim. Kafamdan rastgele anakart önersem gitmez yani. Kullanıcı adım ahmsef DC'deki. Ekleyebilirsiniz. Bütçeniz 40 bin olduğunu var sayarsak 10 bine satıp 50 bine 8 bin liralık 2K monitör ve 4070 Ti + 7600 sistem toplayabilirsiniz fakat 30 bin ise 4070 + 7600 + 2K monitör de olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…