Çözüldü Yeni sistem topladıktan sonra ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

3mirr

Femtopat
Merhaba, yeni bir sistem topladım hatta ilk sistemim diyebilirim dosya, güncelleme falan indirmem gerekiyormuş sanırım. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle sisteminiz hayırlı olsun, bende yakın zamanda topladım size şöyle bildiklerimi aktarayım:
-Hocam BIOS güncellemesi yapmanız gerekli öncelikle
-CPU-Z indirip donanımlarınızı kontrol edin herhangi bir problem var mı diye
-Msi afterburner ve Core Temp indirip işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını gözlemleyin 1 hafta kadar anormallik var mı diye
-Ekran kartı ve chipset sürücülerini indirmelisiniz
- Eğer isterseniz bir de antivirüs programı indirin

Birde XMP ayarını açın
Öncelikle sisteminiz hayırlı olsun, bende yakın zamanda topladım size şöyle bildiklerimi aktarayım:
-Hocam BIOS güncellemesi yapmanız gerekli öncelikle
-CPU-Z indirip donanımlarınızı kontrol edin herhangi bir problem var mı diye
-Msi afterburner ve Core Temp indirip işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını gözlemleyin 1 hafta kadar anormallik var mı diye
-Ekran kartı ve chipset sürücülerini indirmelisiniz
- Eğer isterseniz bir de antivirüs programı indirin

Birde XMP ayarını açın

Çözüm
Arkadaşın dediklerine ek olarak oct programını indirip stres testlerini yap derim, güç kaynagın yeterli mi donanımın ne kadar saglam gibi konularda bilgi sahibi olmuş olursun.

Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim ama benim anlamadığım bir konu var
-Mesela bilgisayarun tüm parçaların bağladım bios bölümünü açtım diyelim ben ordan Windows u nasıl indiririm
-Ekran kartını nasıl güncellerim
-Bios güncellemesini nasıl yaparım
Kusuruma bakmayın ilk yardım isteyişim pek anlatamamış olabilirim anladığınız kadarıyla yardımcı olursanız ne mutlu bana

Anladığım kadarıyla parçalar alınmış bilgisayar toplanmış öylece duruyor.
Öncelikle bir Windows(format) USB'si hazırlamanız gerekiyor.
Bunun için technopat videolarına göz atabilirsiniz.
Sonrasında bilgisayarı BIOS'dan yapacağanız ayarlama ile flash bellekten başlatıp windowsu kuracaksınız.
Ekran kartı güncelleme yoktur sürücü güncellemesi vardır.
Bilgisayar yeni olduğu için sürücü yüklü değildir. Windows Edge'den Chrome indirip ekran kartınızın resmi sitesinden sürücüsünü kuracaksınız.

Ayrıca sisteminizi yazar mısınız?

Videolarda anladığım kadarıyla USB ye format atıp içine Windows indiriyoruz sonra o USB ile bilgisayara Windows kuruyoruz Peki Windows u kurduktan sonra mı yapacağım sürücüleri kurmayı yoksa anakartın BİOS unu güncelledikten sonra mı? (Bu arada doğru anlamışsınız bilgisayar bana ben bilgisayara bakıp duruyorum kurulu bir şekilde)

AMD R5 5500
AMD RADEON RX6600
ASUS B450M K 2
PNY 16 GB 3200MH RAM
Sharkoon sho 650w 80+w

Hocam inanın hiç acele etmenize gerek yok gerekirse bir haftada yapın
Kabaca bakarsak söyledikleriniz doğru.
Hocam windowsu kurmalısınız ki yazılımları yükleyebilesiniz.
Aslında sisteminiz şuan da tahminime göre açılmayacak çünkü BIOS'u güncelleyip işlemci ve anakart uyumunu sağlamalısınız.
Bunun için de yine rehber videolarını izlemenizi tavsiye ederim. USB bellek içerisine Asus'un sitesine girerek güncel BIOS sürümünü indirip kurmalısınız. Sonra BIOS'u rehber videolarına bakarak güncelleyin. Bu işin en zor kısmı diyebilirim. (Zor bile değil) Sonrasında dediginiz gibi Windows kurun. Gerisi çok kolay. Artık bilgisayarınızı kullanabileceksiniz. Ancak ekran kartınızın daha stabil çalışması için sürücüleri indirip kuracaksınız

Bu arada sistemimiz çok benzer. Bende sadece R5 5600 var.

Merhaba tekrardan bir sorunla karşılaştım kasayı açıyorum ama ekran gelmiyor BIOS Update yapmak istedim klavyemi taktım RGB bir klavyem var ne ışık geldi ne de ekrana görüntü (sadece HDD'yi takmadım daha Windows indiriyorum başka bir bilgisayardan flash a ondan sonra HDD'ye format atıp takmayı planlıyordum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…