Yeni sistem topladım ilk neler yapmalıyım

Neden evet yüksek?
Bence BIOS güncellemesine ihtiyacınız yoksa hiç riske atmayın.
Kendinize güvenmediğiniz anlıyorum, bu da tecrübesizsiniz anlamına geliyor. Siz bir hata yapmasanız da sorun çıkma olasılığı var, ama denkleme bir de tecrübesiz birini ekleyince sorun çıkma ihtimali artıyor yani. İlk seferde hatasız geçme ihtimali bayağı düşük.

Uzman biri toplasa her şey kurulu teslim eder.
Ben ilk deneyimim olmamasına rağmen anakart yakmıştım, o biraz da şans meselesi.

Devasa anakart üretici markaları herhangi bir risk olduğunu düşünseler bu BIOS güncellemelerini sunmazlar herhalde.
Genel olarak BIOS güncellemeleri OC yapmada kolaylık+yeni işlemcilere destek verme amaçlı gelir, eğer onun için artısı olmayacaksa kurması mühim değil bence ama o artık kullanıcının kendi kararı olmalı.

Devasa anakart üretici markaları herhangi bir risk olduğunu düşünseler bu BIOS güncellemelerini sunmazlar herhalde.
Yalnız tecrübesiz değilim burayı atlamaylım. Daha önce de sistem topladım. Sadece ürünler 0 olduğu için bir de işe kendi param girince yanlış bişe yapmak istemedim.
Evet ben de katılmıyorum. Sistem daha optimize çalışır ve daha güncel olabilir. + Olarak zor birşey değil.
A320M A PRO anakart.
Ryzen 3 1200 işlemci.
8gb ddr4 3000mhz Corsair vengance lpx ram.
Bu sistem de sizce bir uyumsuzluk söz konusu mu sizce? Bence değil.

Genel olarak BIOS güncellemeleri OC yapmada kolaylık+yeni işlemcilere destek verme amaçlı gelir, eğer onun için artısı olmayacaksa kurması mühim değil bence ama o artık kullanıcının kendi kararı olmalı.
Çalışma voltajı iyileştirmeleri ve optimizasyonları içerebiliyor yeni sürümler. Yeni mimari desteği gibi kullanıcının işlemcisiyle alakalı olmayan sürümleri indirmek evet anlamsız.. Bazı BIOS sürümleri yeni mimarideki işlemcileri desteklemek için eski olanların desteğini vs. kesebiliyor, tabi ki bu kullanıcıya uygun olmaz, bu yüzden "en güncel" yerine "uygun en güncel" dedim ilk mesajımda. Eğer üreticinin websitesindeki BIOS sürüm notlarını okuyup anlamayacak seviyedeyse kullanıcı, kendisi kurmamalı sistemi zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı