Yeni Sistem Toplarken AMD vs Intel

MehmetBayrak

Kilopat
Ben Intel kullanıyorum. Yeni toplama PC almayı düşünüyorum fakat toplama PC'lerde AMD kullanılıyor uzun süre Intel kullanıp sonra AMD kullanan biri söyleyebilir mi AMD'nin faydalarını ve dezavantajları neler?

Ben Intel kullanıyorum. Yeni toplama PC almayı düşünüyorum fakat toplama PC'lerde AMD kullanılıyor uzun süre Intel kullanıp sonra AMD kullanan biri söyleyebilir mi AMD'nin faydalarını ve dezavantajları neler?

i5 4570 Kullandım. Şu an Ryzen 7 2700 kullanıyorum ki arkadaşımda i7 9700K var.

AMD'nin avantajları.
-Fazla çekirdek.
-Uygun fiyatlı.
-Render gibi işlemci odaklı şeylerde daha iyi.
-Daha az güç tüketiyor diye biliyorum.

Dezavantajları.
-Intel ile aralarında 3-5 FPS fark var.
-Çekirdek hızı biraz düşük ama aralarında 3-5 FPS farkı var ki şu an son çıkan işlemcilerde yüksek.

E5450'den R5 2600'e geçtiğim için performans konusunda bir şey demeyeceğim. Ryzen işlemci dünyasını salladı. Düşük bütçede de yüksek bütçede de kullanılmalı. AMD'nin faydaları işlemci kısmında serin çalışması, ileriye dönük bir soket kullanması, çok çekirdeği olması, pahalı olmaması, stock fan göndermesi gibi sebepler. Kötü kısımları ise bayağı az. Mesela tek çekirdek performansı bazen düşük kalabiliyor ama 4.nesil öyle olmayacak, 40K'lık sistemlerde falan render işinde uyumsuzluk oluyormuş sanırım. Benim bildiğim bu kadar. AMD tercihim.

O değil de neden Intel hala 14 nanometreden vazgeçmiyor?
Intel'in özellikle vazgeçmemesi gibi bir durum yok. AMD'nin TSMC gibi bir destekçisi var fakat Intel bu işleri kendi başına yapıyor. Bu yüzden 10 nm ve altına geçişte sorunlar yaşıyor.
Marka değil model kıyaslayın. Bütçeniz ve kullanım amacınızla yeni bir konu açın yardımcı oluruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı