Yeni sistemde BIOS SSD'yi görmüyor

Kisprow

Centipat
Daha önce bu sorun ile alakalı bir konu açmıştım. Soruna sebep olan şeyi bulduğum için bu konuyu açıyorum. Windows kurarken SSD gözükmüyordu. BIOS'ta kontrol edeyim dedim. SATA Port 1-4'e kadar hepsinin karşısında Not Present yazıyor. Bilgisayar SSD okumuyor yani. Bunun sebebi ve çözümü nedir merak ediyorum. İş Donanıma geldiği için risk almaktan çekiniyorum ve yeni aldığım cihaza zarar vermek istemiyorum haliyle. Sorun çıkarmadan bunu halledebilir miyim? Yoksa illa iyi bir bilgisayarcımı ilgilenmeli? Herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD markanızı yazmamışsınız bu yüzden bilmiyorum fakat bazı ssdler sadece sata 3.0 portunu destekleyebiliyor bu durumda sata 2.0 portuna takarsanız görmemesi olağandır. Sata 3.0 portuna bağlamayı deneyin.

SSD markanızı yazmamışsınız bu yüzden bilmiyorum fakat bazı ssdler sadece sata 3.0 portunu destekleyebiliyor bu durumda sata 2.0 portuna takarsanız görmemesi olağandır. Sata 3.0 portuna bağlamayı deneyin.
SSD im Toshiba TR200 480 GB Takımı ben yapmadığım için sorun olabileceğini düşünmüyorum. İtopyadan hazır sistem olarak aldım bunu yani uyumluluk ve Bağlanma konusunda kafama göre iş yapmadığım için pek olası gelmiyor. Sorun ne olabilir ? SSD'nin Arızalı olma ihtimali yoktur diye umuyorum

Loading site please wait...

Yukarıdaki linkten göründüğü gibi SSD sata 3.0 arayüzüne sahip, önceden söylediğim gibi eğer 3.0 bağlantısı yapılmamış ise görmemesi olasıdır. Hazır sistem olabilir ama insanlık hali bir yanlışlık yapılmış olabilir. Sata 3 portuna takılı olduğundan emin olun.

Donanım hakkında bilgim yok nasıl 3.0 portunu bulup bağlayabileceğim hakkında bir kaynak var mı ?

Anakartının kullanma kılavuzunda görebilirsin 3.0 portunun yerini. Tek yapman gereken 2.0 portundan çıkartıp oraya takmak oldukça basit bir işlem.

Anakartının kullanma kılavuzunda görebilirsin 3.0 portunun yerini. Tek yapman gereken 2.0 portundan çıkartıp oraya takmak oldukça basit bir işlem.
Çok sıkı yerleştirilmiş çıkmıyor resmen. kırmamak adına SSD den uzanan kablonun yerini değiştirmedim. Fakat şöyle birşey fark ettim. Anakartı SSD ile bağlayan kablonun altında Sata 1 ve Sata 2 adında iki slot var. Bunlara normalde kablo takılı mı olmalı ? Bundan mı kaynaklanıyor sorun acaba ?

Hayır anakartlarda bir çok sata portu var bazısı sata 2 bazısı sata 3 olabilir. Sata 1 Sata 2 sizi yanıltmasın o portun versiyonunu belirtmez. Anakartın kılavuzunda dediğim gibi hangi portun 2.0 olduğu hangisinin 3.0 olduğu yazıyordur. Çok sıkı yerleşmemiş olabilir, sata kablolarında kilit olur genelde ona basarak çıkarabilirsiniz.

SSD güç kablosu takılı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…