Yeni Sistemde Disk Tercihi Nasıl Olmalı?

Katılım
15 Eylül 2018
Mesajlar
3.177
Merhabalar, yeni sistem topladım ama ekran kartım RX 460. Pişman oldum işlemcimi çok yüksek almakla işlemcim R5 3600X.
Bundan dolayı bütçe yetmedi sağlam kart alamadım. Şimdi bütçe biriktiriyorum lakin disk de yetmiyor, 240GB SATA SSD var. 4-5 oyun indirdim 50GB'lık yer kaldı. Oyun indiremiyorum. Düzgün ucuz olduğundan 1TB HDD mi alsam 250TL'ye yoksa sık dişini kesinlikle SSD mi al derseniz? Sistemimi toplayan Cafe'ci 240 yeter boşver HDD alma dedi de yetmiyor maalesef. Sizin önerilerinizi de almak istiyorum.
 
Günümüzde yedekleme çok yapılmıyorsa ve oynamadığın oyunları bile bilgisayarda tutmuyorsan SSD en iyi seçimdir. Bana 500 GB SSD bile yetiyor. Tavisyem HDD işine bulaşma dişini sık SSD al direk.
M2 mi normal SSD'mi hocam?
HDD al bence. Sadece oyun değil başka şeyler de depolaman gerekir ileride. Ekran kartını geliştirmeye bak sen.
Monitörde casper 2012 model öncelik monitör mü ekran kartımı olsun PUPG tarzı oyunlarda nerden sıkıyorlar hiç bir şey anlamıyorum.
 
M2 mi normal SSD'mi hocam?

Monitörde casper 2012 model öncelik monitör mü ekran kartımı olsun PUPG tarzı oyunlarda nerden sıkıyorlar hiç bir şey anlamıyorum.
Bütçe çok değilse normal SSD yeterli olur. İleride m2 takviyesi yapılabilir.
 
SSD alıp oyun yüklemek saçmalık diyebiliriz bir nevi.
Böyle bir şey yok arkadaşlar. Sık oynadığınız oyunları SSD'ye kurun, HDD'nin keyfini beklemeyin. SSD'nin amacı sadece Windows kurmak değildir. Zaten SSD alıp sadece Windows kurarsanız paranıza yazık olur.
 
Bakmayın HDD şart. Fotoğraf video belgeleri SSD'ye atmanın bir mantığı var mı? Ben kimsenin aylık gelirinin burada 50.000 lira olmadığını varsayıyorum.
Herkesin kullanımına göre değişir. Mesela ben bulut depolama kullanıyorum sizin ''fotoğraf, video, belge'' dediğiniz şeyler için.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…