Yeni Sistemde Takılma Sorunları

nabarsın

Decapat
Selamlar herkese. Sistemim yeni ve Ryzen 5 2600 RX 570 gibi sağlam parçaları olan bir sistem. 8 GB RAM ve 240 GB SSD ile birlikte kullanıyorum.

Hiçbir şekilde overclock yapmadım. Sistemi ilk aldığımda stabiil bir şekilde çalışıyordu. Dün gece aida64 ile stress testi yaparken elektrikler gitti. Elektrikler geldiğinde test yaptım 10 dakika boyunca yük altında CPU sıcaklığı max 75 dereceyi geçmedi.

Sorunlarıma gelince birinci sorun Apex Legends oyununda 80-100 arası FPS ile gram takılma yaşamadan oynuyorum ama son 2-3 gündür sadece ses takılmaları yaşıyorum. Ses oyun içinde gidip geliyor bazen çatışma esnasında ses tamamen gidiyor ya da ses takılmaları oluyor.

2. sorun ise Windows 10 kullanıyorum ve bilgisayar açıldığında kendine gelmesini beklemem gerekiyor bir süre hiç bir klasörü açamıyorum kum saati işareti geliyor ve bu yaklaşık bir 45 saniye sürebiliyor neden böyle oldu acaba??

Son düzenleyen: Moderatör:
''2. sorun ise Windows 10 kullanıyorum ve bilgisayar açıldığında kendine gelmesini beklemem gerekiyor bir süre hiç bir klasörü açamıyorum kum saati işareti geliyor ve bu yaklaşık bir 45 saniye sürebiliyor neden böyle oldu acaba??''

sadece buna ithafen yazıyorum. aynı sorun bende de vardı. ekran kartı driverını kurdum düzeldi.

dostum bugün ekran kartı driverlarını silip tekrar en güncel sürümü yükledim.
stress testinde sorun yok. msi afterburner indirdim lol adlı oyunda test ettim apex legends de çalışmayınca. işlemci sadece yüzde 14 kullanıyor ve sıcaklık 44 derecelerde geziyor. ekran kartı yüzde 50 kullanıyor. oyunlarda fps problemim yok ama ses kaynaklı takılmalar yaşanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…