Yeni sistemdeki sabit diski etkili kullanmak

prlk13

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, sipariş ettiğim sistem bugün geldi. Yarın işletim sistemi elime geçince sistemimi çalıştıracağım.

• Sizce sabit diskimi kaça bölmeliyim? (C: - D: tarzı) Normal bir ev kullanıcısı olarak bol bol oyun oynayacağım ama ailemin fotoğraf albümleri vs. şeyler bu hdd'de bulunacak.
  • Sistemi açtığımda yeni doğmuş bir bebek gibi olacak Sistemin yedeğini alıp ilerde format yerine o yedeğe dönmeyi düşünüyorum. Sizce format mı iyidir geri dönüş mü? Ve geri döndüğümde ilk günki performansı alır mıyım?
Şimdiden teşekkürler arkadaşlar. Bu arada diskim: Seagate 3.5" 1Tb Barracuda Sata 3.0 64Mb Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar

Aynı diski 2 yıldır kullanıyorum, en ufak bir sorun bile yaşamadım. Güzel bir disk seçmişsin. Sabit diski her zaman C: ve D: olarak 2'ye bölmenizi tavsiye ederim. Format atıp temiz kurulum her zaman daha iyidir. Microsoft'ta temiz kurulumu öneriyor.

Hocam şimdi 500 GB-500 GB olarak mı böleyim, yoksa farklı ağırlıkta mı? Kafamdan bir çok olasılık geçti ama çok kararsızım

500 GB olarak bölmeniz imkansız. Sabit diskler boyutunun tamamını kullanamazlar. Ben 487 GB C: 443 GB D: olarak böldüm. Siz böyle bölmek zorunda değilsiniz. Hangi diski daha ağırlıklı kullanacağınızı düşünüyorsanız, o diske ağırlık verin.

C: 195 gb , D: 736 gb olarak ayırdım. İki buçuk senedir de böyle kullanıyorum. Şimdiye kadar C bölümünde yer sıkıntısı çekmedim. Bu arada alacağın HDD'yi kullanıyorum.

Ben C 400/ D 600 olarak ayırmıştım (1000'e oranla) SSD alıp sistemi ona kurunca ortalık cümbüşe döndü ama alışıyor insan yavaş yavaş

O zaman şimdilik C: 181 , D: 750 GB olarak ayırmayı düşünüyorum. C'ye işletim sistemi ve Steam, Skype, iTunes, Adobe Reader gibi temel programları; D'ye de oyun, müzik, film ve fotoğraflarımı koyarım.

Peki geri yükleme konusunda diğer arkadaşların düşünceleri neler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…