Yeni sisteme eski hard disk takmak

D16A9

Kilopat
Daha fazla  
Yeni bir Skylake sistem topladım, her şey A'dan Z'ye sıfır. S.S.D mevcut. Ancak depolama içinde hdd kullanmak istiyorum. Eski bilgisayarımdan çıkan bir hdd var, ancak içinde işletim sistemi kurulu ve virüs dolu olabilir. Ben daha işletim sistemi kurmadım SSD'ye. Şimdi SSD'yi 1. Sata portuna takıp işletim sistemi kursam (win 8.1) ve bütün driverlar ve programlarımı yüklesem, en son sistem hazır olduğunda boot ekranında sistem önyükleme'yi açıp hdd'yi biçimlendirsem bir problem olur mu? SSD'ye virüs bulaşır mı acaba?

Ayrıca büyük ihtimalle hard disk Sata 2 ve benim sistem Sata 3. Bir problem arz eder mi acaba?

Teşekkür ederim şimdiden.

HDD sağlam ise neden olmasın. Fakat yeni bir Skylake sisteme yeni bir HDD yakışır.

Haklısınız ancak olmuşken güç kaynağı'da sıfır olsun dedim bütün parayı bastım güç kaynağına. Sonuçta hayati bir önem taşıyor bileşenler için. (SSD yerine hard disk almakta aklıma geldi ancak eskide olsa sağlam olan bir disk ve hdtune ile test ettim sorunu yoktu. Sanırım bir problem olmayacaktır.)
@D16A9 sağlam ise neden olmasın. Biçimlendirip kullanabilirsiniz. Sorun olmaz.
Direk SSD takılıyken hdd'yi diğer porta takıp biçimlendiriyorum öyleyse doğru anladım değil mi bu şekilde.
Ayrıca bios'a girip SSD'ye ahci moduna almalıyım sanırım işletim sisteminden önce. Çok soru sordum.

Teşekkürler cevaplar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…