Yeni sisteme eski HDD’yi takınca sürücüleri tanır mı?

techno2018

Kilopat
Arkadaşlar elimde içinde sistem dosyaları ve eski driverlerin olduğu bir harddisk var. Ben yeni sistemime eski bir harddisk takarsam hemen ekran kartımı, internet driverimi tanıyıp içindeki işletim sistemiyle sisteme uyumlu olur mu?

Windows 10 kurulu ise o şekilde kullanma şansın var. Ancak sıkıntı çıkmayacağının garantisini veremem. Mavi ekran hatası da verebilir.

Windows 10 altı sistemlerde hatırladığım kadarıyla daha çok sıkıntı çıkıyordu veya hiç olmuyordu.

Bu konudaki bilgim deneyimlerimden ibaret. Bilen arkadaşlar daha detaylı bilgi verebilir.

Temiz kurulum yapıp öyle kullanman daha sağlıklı olacaktır.

Disk windows 7 yüklü. Ekran kartı driveri gibi sürücüleri tanımaması endişem var. İçinde önemli dosyalarım vardı onları aktarmak zor olacak.

Başka harddiskin yok değil mi yanlış anlamadım. Direk elindeki harddiski takıp içindeki Windows 7 ile beraber kullanacaksın.

Evet yada başka bir harddisk alacağım ve sıfırdan format atarak başlayacağım. Bu kez de diğer diskteki verileri istiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mavi ekran yersin veya sistem başlatılırken onarma hatası verir.

Yeni bir disk almadan eğer diskteki dosyaları istiyorsam nasıl yapmalıyım?

Yeni bir disk almadan yapacaksan şansını deneyeceksin. Windows açılırsa ve HDD iki bölümse dosyalarını diğer bölüme atıp, Windows'un olduğu kısmı formatlarsın. Veya dosyalarını başka bir yere aktarıp yaparsın.

Ya da elindeki diski direk başka bir kasaya takıp dosyalarını o şekilde alacaksın.

O da olmadı harici disk kutusu alıp yine çalışan bir sisteme bağlayıp yedek alacaksın.

Son seçenek yeni bir harddisk almayı düşünebilirsin. Harddisk kutusu daha uygun fiyatlı bir çözüm. Bütçene göre uygun olan seceneği yapabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…