Yeni Sisteme Eski Sistemdeki Windows 7'yi kurma

izmirdencihan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Yeni bir sistem kuracağım. Eski sistemdeki Cd'si olan Windows 7' yi kurmak için ne yapmam gerekiyor?

Eski sistem hazır bir sistem olan Casper. Üzerlerinde Windows 7 Home Basic (EM) yazan iki CD var. Biri 32 bit diğeri 64 bit. Aynı zamanda "Sadece Casper Bilgisayar tarafından üretilen yeni bir PC ile verilir." yazıyor üzerlerinde.
Ürün anahtarı : Bilgisayara sağ tıklayınca en altta 12345 - OEM - 1234567 - 12345 bunun benzeri çıkıyor.
Bilgisayarın kasasında üzerinde "Product key : 12345 - 12345 - 12345 - 12345 - 12345 benzeri
yazan bir stiker var. Bunlardan hangisi ürün anahtarı ?
Bu Cd'ler den 64 bit olanı yeni sisteme kurabilir miyim ?
Bu Cd'lerin üzerlerinde yazdığı gibi "ürün kurtarma diski" mi ? Yani Windows 7 Bios'a mı gömülü.
Yeni sisteme bu Windows 7'yi kurabiliyorsan eskisinden kaldırmalı mıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
O Cd' lerin içerindeki 64 biti yeniden yeni sistemine kur windows home basic olan dediğin gibi.
Product key : yazan ürünü orjinal haline getirir . o key sana özeldir zaten bilgisayarı alırken onun key parasıda o bilgisayar fiyatının içindedir o yüzden keyi verirler .
Dediğim Gibi cd'lerden yeni bilgisayarına bios'tan 64 bit oranı kur kurarken sana sorar zaten tecnopat kururm rehberlerini izleysen 30 gün ücretsiz deneme ver birde onun yanında key gir ibaresi vardır ve ona benzeri elinde olan Product key i oraya girersin ve windowsun lisanslanmış olur .Eğer üzerinde yazdığı gibi ürün kurtarma cd'si ise sadece format cd'dir o onunla kurulum yapamassın ama intarnet üzerinden home basic indirip elindeki keyi girebilirsin istersende ücretsiz olarak microsoft adresinden win.10 a yükseltebilirsin

Merhaba,
Microsoft işletim sistemleri o bilgisayara özeldir, başka bir bilgisayarda kullanman yasa dışıdır, o diğer bilgisayar sana ait olsa bile, hatta eski PC'yi çöpe atmış olsan bile. Her yeni bilgisayar ile yeni bir işletim sistemi alman beklenir. Evet, yüklemeyi yapabilirsin, aktivede edecektir ama yaptığın şey yasal değil sadece.

1. Yasal olmayan bir windows 8.1 yükle (aktive etme, tüm güncellemeleri yap), sonrada windows10'a yükselt sana zaten yasal olan bir key verecek.

Simdi bende yeni bilgisayar alıcam toplucam yeni kendi yazdığım gibi yapıcaktım ama senin dediğin gibi yapsam olurmu ? @zekeriya windows 10 kurarken key veriyormu ? Birde Program var bedava lisans yapıyor kmSpico diye onlarla ugrasmadan senin taktikle yapabilirmiyi kardeşim ?

Hmm anladım orjinaller çok pahallı ucuz olsa biraz alıcamda . bende yeni sistem toplucam laptopumda win 7 home basic var diğer bilgisayara home basic kurucam bunun kodunu ona giricem daha sonra windows 10 yüklücem veya orjinallerin fiyatı düsene kadar KMSpico programını kullancam o programda 180 güb orjial lisans veriyor ve sürekli bunu tekratlaya biliyorsun ama sahtekarlık olmasın diyorum dolar malum çok pahallı :) . Veya artık olmadı orjinalini gidip alıcam

Hmm anladım sizin dediğiniz daha mantıklı ama sayfaya baktığım zaman sadece windows yüklü olan bilgisayarlardan yükseltiliyor diyor ben normal windows u nerden bulmam gerekiyor normal sahtesini indirip bilgisayar kurup dahsa sonra win 10 kurup keyi almakmıdır olay ? sizleri mesgul ediyoruz biraz ama kusura bakmayın :)

Ben size rehber videosu tavsiye ediyorum. Bu yöntemleri uyguladıktan sonra key'i satın alın ve girin. Temiz kurulum :) Windows 10 Pro - 64 Bit öneriyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı