Yeni sisteme Windows 10 kurma

Makaleler
2
Daha fazla  
Dostlar selam, Technopat'ın bu konudaki makale ve videolarını izledim fakat Windows 10 ISO indir yapınca karşıma 4-5 GB'lik dosya yerine Windows yükleyicisi geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
ISO linki arıyorsunuz sanırım. Burada mevcut:

O yükleyiciyi (Medya Oluşturma Aracı) üzerinden ISO dosyanızı oluşturacaksınız zaten.
En iyisi bu yöntemle indirmek zaten. Çünkü direk ISO olarak indirince boyut çok büyük oluyor ve büyük ISO'lar FAT32'ye sığmadığı için UEFI kurulumlarla kullanılabilmesi için uğraşmak (Rufus ile NTFS olarak yazıp Boot ederken Secure Boot'u kapatmak) gerekiyor. MCT ile indirilen ISO'lar ise ESD sıkıştırması içerdiği için çok daha küçük boyutlu oluyor ve bu sayede sorunsuz UEFI kurulum (Secure Boot açık) yapılabiliyor.

ISO olarak indirip Rufus ile yazdırmanız daha mantıklı. Hem Rufus daha iyi biçimlendirme yapıyor hem de ISO dosyasını defalarca yazdırabilirsiniz.

Lakin arkadaşın dediğine göre ISO olunca boyut büyük oluyor demişti ve sanırım boyut büyük olunca Secure Boot ve 1 başka ayarın değiştirilmesi gerekiyormuş. Doğru mu?
Anladım ISO dosyasını Rufus ile flash belleğe yazacağım. Lakin Windows USB seçeneğinde direk flasha yüklerken biz niye böyle uğraşıyoruz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lakin arkadaşın dediğine göre ISO olunca boyut büyük oluyor demişti ve sanırım boyut büyük olunca Secure Boot ve 1 başka ayarın değiştirilmesi gerekiyormuş. Doğru mu?
Her ISO dosyasının büyük olması gerekmiyor. Medya Oluşturma Aracı ile indirdiğiniz ISO dosyasında Secure Boot ayarını değiştirmeniz gerekmiyor.
Anladım, ISO dosyasını Rufus ile flash belleğe yazacağım. Lakin Windows USB seçeneğinde direk flasha yüklerken biz niye böyle uğraşıyoruz?
ISO olarak indirirseniz aynı dosyayı tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Ayrıca daha hızlı ve USB'ye daha iyi biçimlendirme yapabiliyor.

Tamamdır teşekkürler şu an internet Cafe'den hallediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…