Yeni sisteme Windows 10 kurmak ücretli mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Windows 10 u kurduk diyelim key almak şart mı almasak da Windows u kullanabilir miyiz

Dostum sistemi kaç paraya topladın bilmiyorum ama en azından 20-30 TL verip lisanslı windows kullanmanı tavsiye ederim.

Technopat korsan yazılımlara destek vermiyor maalesef. O yüzden hiçbir kullanıcıya yasal olmayan yolları tavsiye edemezsiniz.
Ben sadece nasıl yükleyeceğini anlattım. Sonrasında gidip 30-50 liraya orjinal key satın alıp Windows'u etkinleştirebilir. Üst cevaplarda keyden bahsedildiği için ekleme gereği duymadım. Ayrıca bahsettiğimin içeriğinde korsan yazılım yok kafandan element uydurma.

İnternete Windows 10 ISO yazdıktan sonra ilk çıkan Microsoft'un sitesine Microsoft Edge ile girin. F12 ile developer tools kısmını açın oradan "Öykünme" isimli sekmeye gidin. Oradan "Cihaz" kısmını iPad seçin ve karşınıza ISO indirme seçenekleri çıkacaktır. İstediğiniz Windows 10 sürümünü, dilini seçin ve 64-bit olan indirme linkine tıklayın. ISO'nuz inmeye başlayacaktır. [emoji4]

Windows 10 kurulumunu yapıp kmspico gibi programlarlada Windows'u etkineştirebilirsiniz.

Technopat korsan yazılımlara destek vermiyor maalesef. O yüzden hiçbir kullanıcıya yasal olmayan yolları tavsiye edemezsiniz. Kuralları okuyun biraz dostum ☺

Ufacık, basit bir konu bile nasıl karışabilir hemencecik. Bir firma bir kuyuya Windows atmış, olan bize olmuş.

Bir kaç detayı, Amerika yasalarına göre konuşalım, zira ülkemizdeki yasalar bu konularda hem çok taze hem de oturmuş değiller.

Söz konusu Windows 10 olduğunda, anahtar girmemek kaçak kullanmak demek değildir. Windows 7'ye kadar olan sürümlerde 30 günün sonunda bir anahtar girmezseniz Windows kendini kapatıyordu, hatta dosyalarınız bile içeride rehin kalıyordu.

Ancak Windows 10'da durum böyle değil. Kişiselleştirme, dil değiştirme gibi bazı ayarlara girmeyecekseniz, sağ alt köşede sürekli olarak görünen (tam ekran şeylerin bile üzerinde) bir "Windows etkinleştirilmedi" yazısı sizi rahatsız etmeyecekse, Windows 10'u sonsuza kadar anahtar girmeden kullanabilirsiniz. Zaten reklam ve market destekli bir işletim sistemi olarak, bu haliyle Windows 10 ücretsizdir.

Felsefe yaparak hırsızlığı meşru yapmaya çalıştığımı düşünmeyin, bu şekilde bir kullanım mümkün ve Microsoft dahil hiç kimse sizi "Windows'umu çaldı" diye suçlamıyor.

Bir kural daha var; bunu işletme için olmayan kullanımlarda yapabilirsiniz (ev, okul, şahsi). İşletmelerin lisanslı kullanım yapması ve bu lisans anahtarının faturasını bulundurması zorunlu.

Şimdi ülkemiz yasalarını da dahil ederek devam edelim..
Peki iş nerede suça/hırsızlığa/kopyacılığa giriyor? Size vadedilen fonksiyonun şartlarını değiştirdiğiniz an giriyor. Yukarıda dediğim gibi; sağ alt köşede bir kalıcı yazı ile Windows'u ücretsiz kullanabilirsiniz, ama hem ücret ödemeyip hem de o yazıyı silerseniz bu yasa dışı olur. Yani KMS Pico gibi araçlarla Windows aktifleştirmek yasa dışı.

Peki şu 10-50 lira arasındaki süper ucuz anahtarlar? Onlar tamamen yasal. Kanunen "yasal olma" tanımı ürün/hizmet için ayrı yapılır, bunu satan/kiralayan için ayrı yapılır.

Yani tamamen yasal olan bir anahtar, yasal olmayan yollarla satın alınabilir. Bu durumda müşteri suçlu değildir, yasal olmayan satışı gerçekleştiren suçludur. Müşteri, sadece ve sadece, satışın yasal olmadığını bilmesi halinde suçludur. Örneğin eroin alıyorsanız, bunu almamanız gerektiğini biliyor olmalısınız.

Sizin aldığınız anahtarlar resmi Microsoft anahtarları. Öyle olmasa işe yaramazlar zaten. Satışı yapanın kaynağı ve bunu satıp satamayacağı ile ilgili kısım ise yasalarda oldukça muallak. Çünkü Microsoft'un toplu satış anlaşmalarında da orası muallak. Dolayısıyla sizi bağlayan bir durum yok.

Windows 10'u yasal ve güvenilir şekilde indirmeye gelince; Microsoft'un kendi sitesinden indirince Windows Downloader diye bir uygulama yüklüyor zorla, onun üzerinden indirmeye çalışıyor. Bu da çok yavaş. Daha hızlı ve tamamen güvenilir/yasal bir çözüm ise windowsiso.net. Buradan aradığınız Windows sürümünü indirip Rufus ile kolayca kurabilirsiniz.

Hocam baya güzel anlatmışsınız ama bir şey eklemem lazım eğer Windows 10 ISO'su indirecekseniz benim daha önceki mesajımda bahsettiğim gibi Microsoft'un resmi sitesindeki hatayı da kullanabilirsiniz. Telefondan Windows 10 indirme kısmına girerseniz karşınıza ISO indirme seçenekleri çıkacaktır bunu bilgisayardan emulatör desteği olan bir tarayıcıdan açarsanız da aynı seçenek karşınıza çıkacaktır ve istediğiniz dil, sürüm ve mimariyi seçebilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…