Yeni SSD 'de disk sorunu algılandı

zaza_yk

Kilopat
Makaleler
1
Yeni aldığım 120gb'lık SSD sabit diskimde bu uyarı geliyor devamlı. Acaba çözüm yolunu bilen var mı ?

Bilmiyorum SSD'lerde bad sector oluyormu ama benim harddiskim bad sector yüzünden bu uyarıyı veriyordu. İsterseniz hd tune ile taratın diskinizi bad sector ihtimaline karşın.

Seagate HDD Sağlığı | Technopat Sosyal

Yukaridaki konuda bahsedilen program. İnternetten aratirsaniz ücretsiz sürümünü bulabilirsiniz. Error Scan kısmından tarama yaptırın diskinizi seçip. Eğer kırmızı noktalar çıkarsa bad sector oluşmuş demektir.

Tarattım çok şükür ki kırmızı nokta belirmedi. Peki sebep ne olabilir acaba ?

SSD Ürünlerde Bad Sector olayı yoktur. Sistemi yeniden kurmanızı tavsiye ederim, sorununuz kökten çözülmüş olacaktır.

Diskinizi garantiye götürün konuda yeni aldığınızı belirtmişsiniz yeni alınan bir diskte bu hata sık oluşmaz garantide halledilecektir, henüz 15 gün geçmediyse yenisini de isteyebilirsiniz...

Son düzenleyen: Moderatör:
İyide saptanabilmiş bir problem yok ki . Yazılımsal bir hatanın olma olasılığı yok mudur ? Bad sector çıkmadı çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…