Yeni SSD için klonlamak mı, sıfır UEFI kurulum mu?

Taha Kerem

Megapat
Katılım
20 Şubat 2017
Mesajlar
390
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600X
MSI B550 Gaming Plus
GSKILL 2x8GB RipjawsV DDR4 3200Mhz
MSI RX480 4GB GamingX
Samsung 860 EVO 240GB
Seagate 1TB 7200RPM
Crucial P5 500GB
Cooler Master Hyper T4
Corsair Carbide Spec-02
High Power 600W 80+ Bronze
Cinsiyet
Erkek
Hocalarım, yeni SSD aldım. Samsung 860 EVO 250 GB. BIOS'a girdiğimden karşıma ASUS UEFI BIOS Utility arayüzü çıkıyor. Ama gerekli programlardan baktığımda bilgisayarın UEFI olup olmadığından tam emin olamıyorum. BIOS'a girdiğimde ASUS UEFI BIOS Utility yazısını görüyorsam UEFI midir? Bu 1.sorumdu. 2. sorum şu. Şu an HDD'de Windows 7 kurulu. HDD'yi çıkartıp SSD'ye UEFI kurulumla Windows 10 yüklesem, sonra HDD'yi takıp Bilgisayarı Yönet'ten HDD'deki Windows 7'yi silsem olur mu? Yoksa HDD takılıyken SSD'yi takıp Samsung Magician ile HDD'den SSD'ye Clone mu yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni nesil anakartların hepsinde uefi desteği vardır. Anladığım kadarıyla sizin ana kartınızda uefi destekli. İkincisi ise ssd ye klonlama da yapabilirsiniz ama sisteminizin stabil ve düzgün çalışması için sıfırdan kurulum yapmanda fayda var. Aşağıda verdiğim link sana yardımcı olacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı