Yeni SSD sonrası BIOS'tan çıkamıyorum

berkesavran

Hectopat
Merhaba arkadaşlar hepinize iyi günler. Bilgisayarımda Windows'un kurulu olduğu halihazırda 120GB'lık bir SSD mevcut. Bugün 480GB ek bir SSD aldım ve taktım. Bilgisayarı ilk açtığımda BIOS'tan yeni SSD'nin AHCI olduğunu gördükten sonra çıktım ama beni tekrar BIOS'a attı. Defalarca denedim ama ne yaptıysam BIOS'tan bir türlü çıkamadım. Ne yapmam gerekiyor?

IDE olarak değiştirip F10 yaparak yeniden başlatın büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir.

IDE olarak değiştirip F10 yaparak yeniden başlatın büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir.

Dediğinize göre IDE seçip yeniden başlatmama rağmen işe yaramadı.
Boot edilecek disklerden Windows'un kurulu olduğu 120GB'lık SSD çıkmış olabilir mi?
Boot için 480 liği başa aldıysan evet BIOS'a atar.

Boot olarak Windows'un kurulu olduğunu kullanıyor. Her ihtimale karşı kendim onu seçerek başlattım ama bir faydası olmadı. Yeni taktığım SSD'yi söküp eski HDD'yi taktığımdaysa sorunsuz açılıyor. Anlam verebilmiş değilim.

Değerli arkadaşım, sana tavsiyem şudur; halihazırda işletim sisteminin yüklü olduğu SSD'nin SATA kablosunu anakarttaki SATA1 soketine tak. Diğer SSD için ise SATA 4 veya var ise 6'ya tak. Boot menüsünden başa getirdiğine emin ol ve başka bağlı harici ve dahili hiçbir diskin olmasın. Ne anakarta ne kasaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…