Yeni SSD takılan sisteme nasıl format atılır?

Specialagent58

Hectopat
Merhabalar, eskiden HDD olan bilgisayarıma yeni anakart ve SSD almam vesilesiyle HDD'nin yanına SATA SSD takacağım. Sorum şu bilgisayarı ilk açışta BIOS'a girmeden masaüstüne kadar gidip oradan ayarlardan yolu izleyip falan mı format atmalıyım ve formattan önce yeni anakarta BIOS güncellemesi yapmak gerekir mi? Yoksa kullanılan sistem gibi bilgisayarı açtıktan sonra BIOS ekranı gelirde del'e vb. basıp BIOS'a girip USB belleğimden başlatıp diskleri biçimlendirerek formatı atabilir miyim? Sıfır anakart ve SSD aldığım için aklıma takıldı nasıl olur diye. Normalde USB bellekten format atma işini biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde atabilirsiniz. Sıfırdan format atmak her zaman en temizi ve sağlıklısı olur.
Temiz kurulum her zaman için en sağlıklı yöntemdir USB ile formatlayın.
Ben karar verdim yeni parçalarımı kendim toplamayı deneyeceğim Technopat videolarından falan. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Bu doğrultuda anakartın içinden çıkan CD'yi ne zaman kurmalıyım, driver CD'si galiba? Onu kurmadan format atayım mı yoksa sıkıntı oluşturmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…