Yeni SSD takılınca diğer uygulamalara girilebilir mi?

ardabey0vm

Centipat
Daha fazla  
Ben yeni bir SSD almak istiyorum. SATA SSD alacağım. Eski SSD'im M.2 SSD fakat SATA SSD alacağım. Daha önce indirdiğim oyunlara, uygulamalara vb. yeni SSD'den girmeye çalıştığımda girebilir miyim?

BIOS'a girmeyi ve orada bir şey yapmayı bilmiyorum. Bilgisayarcıya götürmek de istemiyorum ama BIOS'ta işlem yapmayı bilmediğim için ne yapacağımı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
M.2 SSD'nizde depoladığınız dosyalara M.2 SSD'nizden erişirsiniz. Dosyalarınızı SATA SSD'nizden kullanmak istiyorsanız ya oraya kurmalı ya da M.2 SSD'nizden aktarmalısınız. M.2 SSD'ler SATA'lara göre daha hızlıdır haberiniz olsun. BIOS'tan herhangi bir şey yapmanız gerektiğini sanmıyorum. 🤔

Hocam SATA daha hızlı diye geçmeyi düşünüyorsanız gerek yok. Ancak depolama arttırmak için alacaksanız M.2 ssddeki uygulamaları ve oyunları SATAya aktarmanız gerekecek.

Hocam SATA daha hızlı diye geçmeyi düşünüyorsanız gerek yok. Ancak depolama arttırmak için alacaksanız M.2 SSD'deki uygulamaları ve oyunları SATA'ya aktarmanız gerekecek.

Hocam benim anakartta bir M.2 SSD bulunuyor benim kararımda M.2 ama anakart böyle ben de bilmiyorum.

Prime H610M-K D4 anakartımın modeli bu eğer M.2 SSD yuvasından 1 ve 1'den fazla SSD varsa söyleyin lütfen.

Ben yeni bir SSD almak istiyorum. SATA SSD alacağım. Eski SSD'im M.2 SSD fakat SATA SSD alacağım. Daha önce indirdiğim oyunlara, uygulamalara vb. yeni SSD'den girmeye çalıştığımda girebilir miyim?

BIOS'a girmeyi ve orada bir şey yapmayı bilmiyorum. Bilgisayarcıya götürmek de istemiyorum ama BIOS'ta işlem yapmayı bilmediğim için ne yapacağımı bilmiyorum.

Hocam öncelikle, neden yeni disk aldığınızı söyler misiniz, ona göre daha rahat cevap verebiliriz. Takılı olan anladığım kadarıyla M.2 SSD, değil mi? Amacınız kapasite artırımı mı?

Anakartınızda tek bir M.2 slotu var, eğer mevcut diskiniz M.2 ise buraya takılıdır, dolayısı ile SATA SSD almanız zaten mantıklı, daha büyük bir M.2 ile var olanı değiştirmek istemiyorsanız.

Öncelikle yeni SATA diski ve mevcut M.2 diski birlikte kullanmak istediğinizi var sayarsak, ve başka bir sorun yoksa, bırakın sistem M.2 deki mevcut diskinizden açılmaya devam etsin, hiçbir değişiklik yapmanıza gerek de yok. Takın yeni SATA SSD diski, disk yöntici ile bölümleyip formatlayın, epo olarak kullanın, yeni yükleyeceğiniz programları bu diske yükleyin, vb.

Durum bundan farklı ise lütfen bildirin, ona göre başka cevaplar verebileyim.

Hocam öncelikle, neden yeni disk aldığınızı söyler misiniz, ona göre daha rahat cevap verebiliriz. Takılı olan anladığım kadarıyla M.2 SSD, değil mi? Amacınız kapasite artırımı mı?

Anakartınızda tek bir M.2 slotu var, eğer mevcut diskiniz M.2 ise buraya takılıdır, dolayısı ile SATA SSD almanız zaten mantıklı, daha büyük bir M.2 ile var olanı değiştirmek istemiyorsanız.

Öncelikle yeni SATA diski ve mevcut M.2 diski birlikte kullanmak istediğinizi var sayarsak, ve başka bir sorun yoksa, bırakın sistem M.2'deki mevcut diskinizden açılmaya devam etsin, hiçbir değişiklik yapmanıza gerek de yok. Takın yeni SATA SSD diski, disk yöntici ile bölümleyip formatlayın, epo olarak kullanın, yeni yükleyeceğiniz programları bu diske yükleyin, vb.

Durum bundan farklı ise lütfen bildirin, ona göre başka cevaplar verebileyim.

3 üncüsü için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı