Yeni SSD taktıktan sonra sistem mavi ekran verdi

MrShn

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 5000/4200
Anakart
MSI B650-P Pro Wifi
Merhaba, birkac hafta once Amazon'dan Crucial marka 1TB SSD aldim ancak bilgisayarimin kurulumunu gecen hafta yapabildim. Bilgisayari kurdugumdan beri cesitli oyunlarda oyunun cokmesine neden olan farkli farkli hatalar aldim (BF2042 DirectX Error, Valorant Ekran Karti Surucusu Coktu hatasi, World Of Warfcraft Memory could not be read hatasi). Bu hatalara ek olarak az once HxTsr.exe hatasi aldim o hatanin icinde de "Memory could not be read" yaziyordu. Birkac kez de mavi ekran aldim, ntoskrnl.exe yaziyordu onda da. Biliyorum bu hatalarda ekran kartini veya RAM'i ifade eden seyler yaziyor ancak hatalari arastirdigimda hepsinin olasi nedenlerinde depolama birimi kaynakli olabilecegi de yaziyordu. Cesitli uygulamalarla SSD'nin testlerini yaptim SSD sagligi %100, bad sector yok ancak ekte gorebileceginiz uzere CrystalDiskMark sonuclarinda hiz degerleri cok farkli acaba bu bir sorun oldugunun gostergesi midir?

Not: Format atmayi denedim su an oyunlar yuklu degil yukleyip yeniden test edecegim ancak HxTsr.exe hatasi ile format attiktan sonra karsilastim.

SSD: Crucial P3 Plus 1TB PCI-e Gen4 5000/4200
Ekran Karti: Gigabyte Windforce OC 4070
RAM: Kingston Fury Beast DDR5 RGB 2x16

Bilgisayari buyuk bir heyecanla toplamistim fakat hala tadina varamadim kurdugum gunden beri cokme sorunlariyla ugrasiyorum maalesef. Yardimci olabilecek varsa cok cok mutlu olurum.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2023-06-16 202128.png
    Screenshot 2023-06-16 202128.png
    34,2 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:

Formatladıktan sonra henüz oyun oynamadım. Eğer tekrardan mavi ekran alırsam belirttiğiniz dosyaları paylaşırım teşekkürler uyarı için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı